foto: Ekrānuzņēmums
Ikstens: "Balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī bija pretlikumīgi"
LU profesors, politologs Jānis Ikstens.
Politika
2019. gada 27. maijs, 19:52

Ikstens: "Balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī bija pretlikumīgi"

TV24

"Tas, ko valdība izdarīja pašā pēdējā brīdī, sakot - jūs varat iet uz jebkuru vēlēšanu iecirkni, tas, manuprāt, ir pretlikumīgi," RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja LU profesors, politologs Jānis Ikstens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ikstens norādīja, ka Eiropas parlamenta vēlēšanu likumā nekas tāds nav paredzēts, un šis solis vēl vairāk varēja palielināt vēlētāju skaitu, kas aizgāja nobalsot un to var redzēt pēc iepriekšējās balsošanas rezultātiem.

foto: Ekrānuzņēmums
LU profesors, politologs Jānis Ikstens.

Savukārt sociālantropologs Roberts Ķīlis televīzijas rīkotajā EP vēlēšanu speciālizlaidumā piedāvāto iespēju vēlēt jebkurā iecirknī dēvēja par papildus ekstru. “Tā kopumā nav slikta lieta – tas, ka tur kaut kas nojuka un pēc tam tika labots (..) neiespējamās misijas režīmā, un tas, ka tika pieslēgts Valsts ieņēmumu dienests (VID), VID e-pastu karte, lai cilvēkus papildus informētu, manuprāt, liecina tikai par pozitīvo,” uzsvēra Ķīlis.

Turpretī Latvijas Nodokļu konsultantu asociācijas valdes loceklis Ainis Dābols RīgaTV 24 raidījumā “Mana Balss” sacīja, ka šajā situācijā VID nodarbojies ar to, kas tam vispār nav jādara, jo saņemt Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) paziņojumu par to, kurš kuram ir vēlēšanu iecirknis “ir sviests jau pēc definīcijas”. “Ar ko tad tas Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodarbojas? Palīdz citai Valsts institūcijai kaut ko darīt?” smejoties jautāja Dābols.
2019