foto: Rīgas pašvaldības policija
Policisti nakts aizsegā pie Buļļupes 2 stundas tvarstījuši nomaldījušās kazas
112
2019. gada 16. maijs, 22:01

Policisti nakts aizsegā pie Buļļupes 2 stundas tvarstījuši nomaldījušās kazas

LNT, Degpunktā

Trešdien, 15. maijā, kāds pārītis mežā starp Vārnukrogu un Bolderāju pieredzējis pamatīgu pārsteigumu. Visai klusajā un neapdzīvotajā nostūrī viņi tumsā netālu no Buļļupes pamanījuši vairākas kazas, ziņo LNT raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā kā abi aculiecinieki bija nobažījušies par dzīvnieku likteni un tuvumā nebija sastopams to saimnieks, drīz vien ieradušies arī policisti.

Pārliecinoties par to, ka tiešā tuvumā nav īpašuma, no kura varētu būt aizmukuši dzīvnieki, likumsargi, aicinot talkā arī izsaucējus, uzsākuši “kazu medības”. Pirmā policistu izliktajās lamatās iekritusi pati mazākā no brīvsolī klejojošajām kazām.

foto: Rīgas pašvaldības policija

Lai arī sākumā kazlēns nonācis aizturēto nodalījumā, drīz vien to nācies pārvietot uz autosalonu, lai "dotu ceļu" lielākajai no kazām. Vēl pārdesmit minūtes vēlāk, talkā ņemot automašīnā atrasto trosi, sagūstīta arī trešā bēgle.

Šajā mirklī viss nebūt nebeidzās un policistiem nu nācies izdomāt, no kurienes tad šie dzīvnieki un kur tos tālāk likt.

Ķeršanas laikā policisti savā starpā pārdomājuši, kad pēdējo reizi nācies tik aktīvi padarboties dzīvnieku ķeršanā. "Pēdējo reizi Kleistos ķērām tos zirgus," prātojis viens no likumsargiem. 

Tā kā dzīvniekiem nebija piestiprinātās kādas atpazīšanas zīmes vai jebkas cits, kas varētu palīdzēt atrast to mājvietu, likumsargi ieskatījušies policijas datubāze un atklājies, ka tuvējā apkaimē ir tikai viena saimniecība, kura iepriekš nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar līdzīgiem notikumiem. Tādēļ vīri nolēmuši doties turp, lai pārbaudītu savas aizdomas.

Šajā gadījumā tās izrādījušas patiesas, – kādā nomaļā īpašumā sastaptais kungs apstiprinājis, ka dzīvnieki izmukuši no viņa sētas.

Saimnieks skaidrojis, ka kazas atvestas pirms divām nedēļām, tāpēc nomaldījušās, jo vēl nav pieradušas pie jaunās vides. Policisti pasūdzējušies lopkopim, ka 2 stundas tvarstījuši viņa dzīvniekus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās