foto: LETA
Apstiprināta nākamo Dziesmu un deju svētku padome
Pasaules Brīvo latviešu apvienības pārstāve Lilija Zobens.
Kultūra
2019. gada 30. aprīlis, 16:55

Apstiprināta nākamo Dziesmu un deju svētku padome

Jauns.lv / LETA

Valdība šodien apstiprinājusi XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII deju svētku padomes sastāvu, kurā strādās kultūras nozaru pārstāvji un vairākas valsts amatpersonas.

Koru nozari padomē pārstāvēs diriģenti Mārtiņš Klišāns un Romāns Vanags, deju nozari pārstāvēs horeogrāfes Santa Laurinoviča un Zanda Mūrniece, savukārt orķestru nozari pārstāvēs aizvadīto svētku orķestru Goda virsdiriģents Jānis Puriņš.

Tāpat padomē strādās profesionālās mūzikas pārstāvis, komponists Jēkabs Jančevskis, tradicionālās kultūras nozares pārstāve, kultūras biedrības "Aprika" vadītāja Māra Mellēna, tautas lietišķās mākslas nozares pārstāve Ilze Rimicāne, tautas mūzikas nozares pārstāve Iveta Tauriņa, pašvaldību kultūras centru pārstāvis Toms Upners, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāve Mārīte Puriņa un Pasaules Brīvo latviešu apvienības pārstāve Lilija Zobens.

Saskaņā ar likumu, Dziesmu un deju svētku padomē jāstrādā arī noteiktu valsts pārvaldes iestāžu amatpersonām, līdz ar ko, tās sastāvā apstiprināta kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Egita Kazeka un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deleģētā pārstāve Ingūna Rībena (VL-TB/LNNK).

Tāpat padomē darbosies Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt šo svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā, bet tās darbību koordinē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Saskaņā ar likumu, XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII deju svētkiem jānotiek 2023.gadā