foto: Evija Trifanova/LETA
Kariņš cer, ka visi ministri saņems pielaidi valsts noslēpumam
"Es uzticos kompetentajām iestādēm un ceru, ka visiem ministriem būs pielaides," pauda Kariņš.
Politika
2019. gada 23. aprīlis, 22:23

Kariņš cer, ka visi ministri saņems pielaidi valsts noslēpumam

Jauns.lv / LETA

Cerams, visi ministri saņems pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, otrdien žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Jau ziņots, ka pielaidi valsts noslēpumam vēl nav saņēmusi labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Neskatoties uz to, ka četriem ministriem nav pielaides valsts noslēpumam, Kariņš uzsvēra, ka valdības darbs "rit pilnā sparā bez traucējumiem", un tie ministri, kuri ir saņēmuši pielaides, nodrošina kvorumu.

Premjers arī atzina, ka viņš neesot informēts, ka kādam ministram būtu atteikta pielaide valsts noslēpumam. "Es uzticos kompetentajām iestādēm un ceru, ka visiem ministriem būs pielaides," pauda Kariņš.

Savukārt Pūce žurnālistus informēja, ka viņš pirms trim mēnešiem iesniedzis anketu, lai saņemtu pielaidi, tomēr līdz šim tas nav noticis. Viņš arī piebilda, ka neesot saņēmis uzaicinājumu ierasties kompetentajā iestādē uz sarunu.

Jau ziņots, ka tuvākajā laikā Satversmes aizsardzības birojs (SAB) varētu izlemt, vai piešķirt pielaidi valsts noslēpumam daļai no Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības ministriem, šodien žurnālistiem pastāstīja SAB direktors Jānis Maizītis.

Viņš skaidroja, ka pārbaudes veikšanā netiek pārkāpts likums. Atbilstoši likumam pārbaudes termiņus var pagarināt, turklāt pārbaudāmās informācijas apjoms ir ļoti dažāds. "Tas ir galvenais kritērijs šādā situācijā, kad jāizšķiras par to vai citu lēmumu," piebilda Maizītis.

"Es ļoti ceru, ka tuvākās nedēļas laikā vismaz daļa no lēmumiem tiks pieņemta. Tai skaitā par ministriem," piebilda Maizītis.