foto: Evija Trifanova/LETA
50 gadu vecumā pēc smagas slimības miris Aivis Freidenfelds
Aivis Freidenfelds.
Sabiedrība
2019. gada 23. aprīlis, 21:07

50 gadu vecumā pēc smagas slimības miris Aivis Freidenfelds

Jauns.lv

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras preses sekretāre Iveta Daine 23.aprīļa vakarā publicējusi skumju ziņu, kas vēsta, ka 50 gadu vecumā mūžībā devies Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs, bijušais Ministru kabineta preses centra vadītājs Aivis Freidenfelds. Atvadīšanās no Aivja notiks sestdien, 27. aprīlī, pl. 10 Krematorijas Lielajā zālē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aivis Freidenfelds (1968-2019)

Ilggadējā valsts pārvaldes darbinieka Aivja Freidenfelda dzīves mirkļi.

gallery icon
38

Aivis 2018. gada 19. janvāri savā "Facebook" profilā ierakstīja šādus vārdus (publicējam nerediģētā formā)s: “Sāp, atkal kārtējā negulētā nakts. "Tas" arvien vairāk liek par sevi sajust, un neatstāj sajūta ka mani spēki cīņa var beigties. Es joprojām esmu optimists un ceru uz pozitīvu rezultātu. Iesākums visai šai smagai slimībai likās cerīgs -operācija, ar cerību, ka "nelūgtais viesis" tiks izoperēts, kā to uzskatīja Dr., taču, ak vai, operācijā konstatēja, ka "Tas" vēlas "draudzēties" ar citiem dzīvībai svarīgiem orgāniem. Ka rezultātā "Tas" palika savā vietā. Tika nozīmētas 6 ķīmijas reizes. Taču imūnsistēma visu to "pieņēma" ar dažādām blaknēm, pēc 5. reizes novembra beigās iestājās pauze.

Jo tad sāpīgā manipulācijā tika noskaidrota "Tā" galīgā diagnoze. Protams, manā vecumā, tā neko labu nesolīja. Un manipulācijas vietā veiktie dūrieni ar 21 cm un 18 cm garām adatām, radīja vēlāk pilnīgu diskomfortu ēšanā, kārtējo svara zaudēšanu, šoreiz 7 kg, un arī negulētas naktis.

Pirmdien plānots jauns ķīmijas kurss, cerīgi lūkojos, ka tas dos vēlamo rezultātu, taču tā ir CERĪBA un kā minēja Dr., tad varbūt sekotu operāciju, lai "To" tomēr atstādinātu no mana ķermeņa, tomēr arī tas ir "Debesu kancelejas" ziņā, ļoti cerīgi teksti pirms jaunā kursa. Un tā cīnos par iespējām normāli izgulēties, varbūt izdosies, jo iedzēru pretsāpju līdzekli un miega preparātu.
Joprojām ceru, ka Latvijā ir ķirurgi, kuri nebaidītos veikt sarežģītu atdalīšanas procedūru, taču pagaidām esošais Dr. man cerības nevieš nekādas.”

Jauns.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību Aivja Freidenfelda tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās