foto: LETA
NEPLP locekļu Āboliņa un Grīvas biedrība saņēmusi teju 60 000 eiro no VARAM un Ogres pašvaldības
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Patriks Grīva (no kreisās) un padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš.
Sabiedrība
2019. gada 21. aprīlis, 20:40

NEPLP locekļu Āboliņa un Grīvas biedrība saņēmusi teju 60 000 eiro no VARAM un Ogres pašvaldības

Jauns.lv / LETA

Pērn nodibinātā biedrība "Latvijas nacionālo vērtību fonds", kuras valdē ir Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļi Patriks Grīva un Ivars Āboliņš, kā arī Grīvas partneris citos projektos Egils Cīrulis, saņēmusi teju 60 000 eiro no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Ogres pašvaldības par vairāku diskusiju rīkošanu, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visi šie pasākumi notikuši laikā, kad VARAM un Ogres pašvaldību vadīja amatpersonas no nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Raidījums atzīmēja, ka Āboliņu vieno senas draudzības saites ar Ogres mēru Egilu Helmani (VL-TB/LNNK), kurš ir arī padomnieks pašreizējam zemkopības ministram un agrākajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK).

Par piecām nesen dibinātā "Latvijas nacionālo vērtību fonda" rīkotajām diskusijām saistībā ar remigrācijas veicināšanu biedrība no VARAM saņēmusi aptuveni 50 000 eiro, kas arī bijuši tās vienīgie ienākumi pagājušajā gadā. Diskusiju organizēšanas tehniskās izmaksas bijušas 12 000 eiro, pārējais tērēts darbinieku algām un komandējumiem, bet vēl 9000 eiro palikuši pāri.

Savukārt šogad februārī "Latvijas nacionālo vērtību fonds" aptuveni 9000 eiro saņēmis no Ogres pašvaldības par forumu un videoklipu, kurā uzskaitītas priekšrocības dzīvošanai Ogrē.

Gan VARAM, gan Ogres pašvaldībā uzteic biedrības sarīkotos pasākumus un apgalvo, ka tie bijuši vērtīgi un noderīgi. Tāpat domā arī pati biedrības vadība.

Gan Āboliņš, gan Grīva raidījumam apgalvoja, ka atalgojumu par darbošanos "Latvijas nacionālo vērtību fondā" neesot saņēmuši. Āboliņš uzsvēra, ka biedrība ir sadarbojusies ar Ogres pašvaldību, nevis, piemēram, viņš ir sadarbojies ar Helmani. Āboliņš arī uzsvēra, ka atalgojumu par biedrības vadīšanu saņem Cīrulis, kurš arī kārto visas organizatoriskās lietas.

"Es esmu iesaistījies tikai konceptuālu lēmumu pieņemšanā un ideju ģenerēšanā. Un es vēlreiz uzsveru, es neesmu arī par Ogres forumu saņēmis nevienu centu, tā ir tīri mana pilsoniska iniciatīva," raidījumam uzsvēra Āboliņš.