foto: unsplash.com
Nosaukta nedrošākā parole, kuru izmanto miljoniem interneta lietotāju
Ilustratīvs foto.
2019. gada 21. aprīlis, 13:52

Nosaukta nedrošākā parole, kuru izmanto miljoniem interneta lietotāju

Jauns.lv

Lielbritānijas Nacionālais kiberdrošības centrs (Centrs) izpētījis britu interneta lietošanas paradumus un atklājis, ka iedzīvotāji tiešsaistē nevērīgi ievēro drošību, piemēram, izvēloties paroles savu datu aizsargāšanai, ziņo medijs "The Independent".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Centrs izpētījis, ka visbiežāk uzlauztās paroles globālā līmenī ir "12345", kuru izmanto vismaz 23 miljoni cilvēku visā pasaulē. Tai seko parole "123456789" un "qwerty". Tāpat pirmajā uzlauzto paroļu pieciniekā ir arī parole "password" un "11111111".

Bieži vien Lielbritānijas iedzīvotāji parolēs izmanto arī personu vārdus, un visbiežāk izmantotie ir Ešlija (Ashley), Maikls (Michael), Daniels (Daniel), Džesika (Jessica) un Čārlijs (Charlie).

Futbola fani savās parolēs iecienījuši iekļaut Liverpūles un Čelsijas komandas nosaukumus. Savukārt no mūzikas personāžiem visizmantotākais ir grupas "Blink-182" nosaukums. Tai seko reperis 50 cent, Eminems, grupa "Metallica" un "Slipknot".

Centrs iesaka interneta lietotājiem izvēlēties sarežģītākas paroles. Labākais variants būtu izvēlēties trīs savstarpēji nesaistītus vārdus, kurus uzminēt cilvēkam "no malas" būtu neiespējami.