foto: Evija Trifanova/LETA
Jelgavas mērs pašvaldību reformas piedāvājumā nesaskata instrumentus ekonomikas attīstībai
Rāviņš norādīja, ka ir nepieciešami instrumenti, kas piesaistītu uzņēmējus "ļoti tukšajām teritorijām".
Novadu ziņas
2019. gada 13. aprīlis, 11:23

Jelgavas mērs pašvaldību reformas piedāvājumā nesaskata instrumentus ekonomikas attīstībai

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar plānotajām pārmaiņām pašvaldībās nepietiek ar zīmuli savilktām teritorijām kartē, jo nepieciešami arī instrumenti, ar kuriem tiks veidotas ekonomiski stabilas pašvaldības, šodien Jelgavā Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja pilsētas domes priekšsēdētājs un ilggadējs partijas biedrs Andris Rāviņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tieši neminot vārdā gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu, Rāviņš norādīja uz to, ka ir nepieciešami instrumenti, kas piesaistītu uzņēmējus "ļoti tukšajām teritorijām". Viņš akcentēja, ka pašvaldības ir atbildīgas par saviem iedzīvotājiem, cik labi tie jūtas.

Jelgavas mērs norādīja, ka līdz šim ir bijuši daudz "karšu zīmētāju", kuri to ir darījuši ar domu, ka paliks labāk. Reizē jau līdz šim iedzīvotāji ir strādājuši pie izaugsmes nodrošināšanas, norādīja Rāviņš.

Politiķis norādīja, ka šoreiz nevar teikt uzrunu "godātie ministra kungi", jo Zaļo un zemnieku savienība ir palikusi opozīcijā, tomēr viņš cer, ka nākotnē situācija mainīsies. Rāviņš aicināja šodien vēl ievēlējamo jaunā partijas vadību spēt noformulēt partijas vērtības un ceļus un virzienus, uz kuriem jāiet.

Kongresa sākumā tika paziņots, ka no 314 delegātiem ir ieradušies 240, bet vēl daļa esot ceļā.

Šodien LZS kongresā tiks vēlēts partijas priekšsēdētājs un valde.