foto: LETA
Augusta Brigmaņa ēra Latvijas politikā, visticamāk, ir galā
Augusts Brigmanis.
Politika
2019. gada 9. aprīlis, 21:49

Augusta Brigmaņa ēra Latvijas politikā, visticamāk, ir galā

Jauns.lv

Šonedēļ uz kongresu pulcēsies viena no vecākajām Latvijas partijām – Latvijas Zemnieku savienība, kuru jau vairāk nekā 20 gadus vada Augusts Brigmanis. Pēc partijas un Brigmaņa sakāves Saeimas vēlēšanās tagad Brigmanim būs jāiztur sīva konkurence par partijas priekšsēdētāja amatu, vēsta LTV "Panorāma". 13. Saeimas vēlēšanās Augusts Brigmanis netika ievēlēts, kā arī ZZS cieta savu politisko sakāvi.

Brigmanis Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošo Latvijas Zemnieku savienību vada jau kopš 2000.gada. Viņa laiks esot pagājis, atzīst pats Brigmanis. Un arī kolēģi domā tāpat. Vienlaikus viņš savu kandidatūru uz partijas līdera godu nav atsaucis. Gaidāmais balsojums par partijas vadības krēslu Brigmanim neko labu nesola, jo viņa konkurenti Ringolds Arnītis un Armands Krauze balsu ziņā ir krietni priekšā savam veterānam. Arī pats Brigmanis atzīst, ka ir maz ticams, ka viņu ievēlēs par partijas vadītāju arī turpmāk. "Es viennozīmīgi uzskatu, ka Zemnieku savienībai jāturpina piedalīties Zaļo un zemnieku savienībā, jāpaplašina sadarbības partneru loku," teic pieredzējušais politiķis. Viņš piebilst, ka īpaši svarīgi ir ļoti aktīvi jādarbojas jautājumā par administratīvi teritoriālo reformu.

Krauze sola partiju veidot modernāku

Armands Krauze teic, ka Latvijas Zemnieku savienībai cer piesaistīt jaunus cilvēkus un veidot to mūsdienīgāku. Viņaprāt, ir jāpārskata partijas vīzija un ideoloģija. "Zemnieku partija nav tikai zemnieki! Pārstāvam plašu sabiedrības daļu - mums ir skolotāji, militāristi, ārsti..."

Ringolds Arnītis no sarunas ar TV atsakās

Arnītis nevēlējās LTV "Panorāmai" komentēt nedz partijas vīziju, nedz sevi kā nākamo tās līderi. Arnīti amtā atbalsta vēl viens Brigmaņa līdzgājējs - bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, taču arī viņš no intervijas atteicās. Vairāk par situāciju ar Zemnieku savienību skaties LTV sižetā: