Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Džilindžers Dailes teātrī iestudējis "Kareņinu" (bet ne Annu)
foto: LETA
Dailes teātrī Dž.Dž.Džilindžera režijā izrādīs Vasīlija Sigareva lugu "Kareņins".

Džilindžers Dailes teātrī iestudējis "Kareņinu" (bet ne Annu)

Jauns.lv / LETA

Dailes teātrī šodien plkst.19 notiks Dž.Dž.Džilindžera režijā veidotās Vasīlija Sigareva lugas "Kareņins" pirmizrāde, informēja Dailes teātra teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Džilindžers Dailes teātrī iestudējis "Kareņinu" (b...

Sigareva luga "Kareņins", kas balstīta uz Ļeva Tolstoja romāna "Anna Kareņina", rekonstruē mīlas trīsstūra notikumus no Annas vīra Alekseja Kareņina skatu punkta. "Tie ir nevis Annas, bet Kareņina dēmoni, kas ir notikumu centrā. Tās ir ciešanas, kas parasti paliek neievērotas. Vīrieša drāma, viņa vientulība un sāpes, nevajadzības un nevarības sajūta, sarūgtinājums un iekšējais nemiers - nebeidzamu dvēseles moku elle," iestudējumu aprakstīja Leimane.

Alekseja Kareņina loma uzticēta aktierim Ģirtam Ķesterim, bet Annu Kareņinu atveidos Lelde Dreimane. Citās lomās iejutīsies Gints Andžāns, Ieva Florence, Rūdis Bikšus, Dārta Daneviča, Anete Krasovska, Mārtiņš Upenieks, Juris Bartkevičs un Santa Didžus vai Dana Avotiņa-Lāce. Dž.Dž.Džilindžers izrādi veidojis kopā ar scenogrāfu Artūru Bērziņu, kostīmu mākslinieci Katju Šehurinu, horeogrāfi un režisora asistenti Lindu Kalniņu, un gaismu mākslinieku Mārtiņu Feldmani.