Kļūstot par premjeru, Kučinskis pieņemtu darbā padomnieku bēgļu integrācijas jautājumos
Kučinskis uzsvēra, ka jaunās valdības deklarācijā tiks ierakstīts, ka Latvija nav gatava uzņemt jaunus patvēruma meklētājus.
Politika
2016. gada 20. janvāris, 15:09

Kļūstot par premjeru, Kučinskis pieņemtu darbā padomnieku bēgļu integrācijas jautājumos

Jauns.lv

Kļūstot par jauno Ministru prezidentu, Māris Kučinskis (ZZS) pieņemtu sev darbā padomnieku, kurš palīdzētu izstrādāt mehānismu bēgļu un Latvijā dzīvojošo cittautiešu integrācijas jautājumos.

Kučinskis trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē sacīja, ka viņš ar abām rokām ir par to, lai tiktu izveidots konkrēts mehānisms.

"Es vispirms atrastu sev palīgu, kas varētu sagatavot šo jautājumu," viņš teica.

Premjera amata kandidāts uzsvēra, ka jaunās valdības deklarācijā tiks ierakstīts, ka Latvija nav gatava uzņemt jaunus patvēruma meklētājus. Politiķis arī norādīja, ka līdzšinējās valdības lēmumi bēgļu jautājumos netiks pārskatīti.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nominējis Saeimas deputātu Kučinski, kurš risina valdības veidošanas sarunas. Laimdota Straujuma ("Vienotība") par demisiju paziņoja pērn 7.decembrī.

Pirmie patvēruma meklētāji Latvijā varētu ierasties ne ātrāk kā pēdējās janvāra dienās vai februārī. Līdz bēgļa vai alternatīvā statusa iegūšanai patvēruma meklētāji uzturēsies Patvēruma meklētāju uzņemšanas centrā "Mucenieki".

Latvijas  nacionālā pozīcija paredz brīvprātīgu 776 bēgļu uzņemšanu.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA