foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma TV3 Ziņas (skaties.lv)
Aglonas novada dome nevēlas atlīdzināt izpilddirektores Pogas tiesāšanās izdevumus
Ineta Poga.
112
2019. gada 19. marts, 12:26

Aglonas novada dome nevēlas atlīdzināt izpilddirektores Pogas tiesāšanās izdevumus

Jauns.lv / LETA

Lielākai daļai deputātu atturoties, Aglonas novada dome noraidījusi izpilddirektores Inetas Pogas prasību par tiesāšanās izdevumu tiesvedībā ar domi atlīdzināšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pērnā gada beigās Daugavpils tiesa Preiļos noraidījusi novada pašvaldības prasību par Pogas atlaišanu, bet šogad 16.janvārī tiesas spriedums stājies spēkā. Pēc tiesas lēmuma stāšanās spēkā zvērināta advokāte Lilija Kalniņa vērsusies domē ar vēstuli par tiesāšanās izdevumu 700 eiro apmērā atlīdzināšanu Pogai.

Diskutējot par izdevumu atlīdzināšanu izpilddirektorei, deputāti pārmetuši gan vāju pašvaldību interešu aizstāvību tiesā, gan to, ka tiesa lietu nav izskatījusi pēc būtības. Tāpat izskanējis ierosinājums lēmumprojektu atlikt uz nākamo domes sēdi.

Taču, sešiem deputātiem balsojumā atturoties un trim balsojot pret līdzekļu atlīdzināšanu, Pogas advokātes juristes iesniegums tikai noraidīts.

Jau vēstīts, ka Pogas darbību dome sāka vērtēt 2017.gada beigās, ierosinot dienesta pārbaudi par dažādiem darījumiem un uzņēmuma līgumiem ar vairākām personām. Dienesta pārbaudi vienā no domes sēdēm ierosināja deputāts Vadims Krimans ("Spēkam, zemei, dvēselei").

Dienesta pārbaude tika uzticēta toreizējai domes priekšsēdētājai Ingūnai Barkevičai ("Par sadarbību mūsu novadā"). Pārbaudes laikā izpilddirektores darbā konstatēti pārkāpumi, tāpēc dome lēma uzteikt Pogai darba līgumu un atbrīvot no amata.

Taču Pogas atlaišanai nav piekritusi Daugavpils valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrība, un tāpēc dome savu prasību iesniegusi tiesā.

Vēlāk, domes vadībā nonākot Jānim Butēvicam (Grāveru pagasta saraksts), dome sākusi runāt par izlīguma noslēgšanu ar izpilddirektori, atlīdzinot viņai arī 400 eiro izdevumus par zvērinātas advokātes pakalpojumiem, taču domes deputāti izlīgumu neatbalstīja, un tiesvedība turpinājās.

2018.gada beigās tiesa lēma noraidīt novada pašvaldības prasību par Pogas atlaišanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās