foto: LETA
Ringolds Arnītis kandidēs uz Latvijas Zemnieku savienības līdera amatu
Uz LZS priekšsēdētāja amatu kandidēs arī Arnītis.
Politika
2019. gada 19. marts, 09:22

Ringolds Arnītis kandidēs uz Latvijas Zemnieku savienības līdera amatu

Jauns.lv / LETA

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētāja amatam izvirzīts arī bijušais Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

LZS kongress ir plānots 13.aprīlī, un tajā var paredzēt partijas priekšsēdētāja izraudzīšanos vairāku pretendentu konkurencē. LZS Latgales reģionālajā konferencē uz šo posteni izvirzīts Arnītis, bet LZS biedri Zemgalē un Rīgā šajā amatā vēlas redzēt Augustu Brigmani, kurš partiju vada jau kopš 2000.gada.

Kurzemes reģionā izvēle tiks izdarīta šīs nedēļas nogalē. Te Arnītis nav pretendentu lokā, kurā savukārt ir Brigmanis, Saeimas deputāti Armands Krauze un Uldis Augulis. Nākamajā nedēļā lēmumu pieņems LZS pārstāvji Vidzemē, kuru vidū Arnītim ir liels atbalsts, vēsta laikraksts.

Arnītis norādīja, ka viņam pārdomas radušās "jau pēc sakāves Saeimas vēlēšanās", un tad viņš ar domubiedriem esot spriedis, ka kaut kas esot jādara. Arnītis uzskata, ka LZS svarīgi atgriezties pie ideoloģijas, skaidri jāaizstāv vietējie uzņēmēji, partijā esot jānotiek paaudžu maiņai.

LZS ir lielākā Zaļo un zemnieku savienību veidojošā partija.