foto: LETA
Drīzumā divkāršos Satversmes aizsardzības biroja budžetu - iespējams, cels jaunu ēku
Uz jautājumu ministrs atbildēja izvairīgi, norādot, ka jautājums "droši vien paredzēts Nacionālās drošības komisijai". Taču ministrs norādīja, ka "tur ir ieguldījumi, materiāli, man ir aizdomas, ka betonā".
2019. gada 19. marts, 07:41

Drīzumā divkāršos Satversmes aizsardzības biroja budžetu - iespējams, cels jaunu ēku

Jauns.lv / LETA

2021.gada Satversmes aizsardzības biroja (SAB) budžets pieaugs teju divas reizes, izriet no pagājušajā nedēļā Saeimas Juridiskajā komisijā pārrunātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka finansējuma pieaugums saistīts ar jaunas ēkas SAB vajadzībām būvniecību.

Publiski pieejamā informācija par Tieslietu ministrijas 2019.gada budžetu liecina, ka šogad Satversmes aizsardzībai paredzēti 15 miljoni eiro, kas ir par 3,3 miljoniem eiro vairāk nekā pērn. Savukārt 2021.gadā finansējums šim mērķim varētu palielināties vairāk nekā par 20 miljoniem eiro.

Nedz SAB, nedz Tieslietu ministrija šo iespējamo budžeta pieaugumu nekomentēja. Ministrijā norādīja, ka šis jautājums ir saistīts ar valsts noslēpumu, tādēļ par to ir jāinteresējas birojā. Taču SAB, aizbildinoties ar valsts noslēpumu, plašākus komentārus atteicās sniegt.

Šis jautājums tika pārrunāts Juridiskajā komisijā, kad Saeimas deputāts Jānis Iesalnieks (VL-TB/LNNK) vaicāja tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) par SAB budžeta pieaugumu 2021.gadā.

Uz šo jautājumu ministrs atbildēja izvairīgi, norādot, ka jautājums "droši vien paredzēts Nacionālās drošības komisijai". Taču ministrs norādīja, ka "tur ir ieguldījumi, materiāli, man ir aizdomas, ka betonā". Bordāns arī piebilda, ka "te ir jautājums par kopējās būvniecības politikas veidošanu valstī".