foto: LETA
Pusgadu pēc svinībām Saeimā skatīs iniciatīvu Simtgades naudu novirzīt vēža ārstēšanai
11.novembra krastmalā notiek Latvijas simtgades jubilejai veltīts gaismas uzvedums "Saules mūžs".
2019. gada 10. marts, 16:30

Pusgadu pēc svinībām Saeimā skatīs iniciatīvu Simtgades naudu novirzīt vēža ārstēšanai

Jauns.lv / LETA

Saeimas Budžeta un finanšu komisija 12.martā vērtēs iniciatīvu par Simtgades svinību naudas novirzīšanu vēža ārstēšanai.

Iniciatīva portālā "Manabalss.lv" tika ievietota 2017.gada 29.novembrī, un līdz pērnā gada 18.augustam iniciatīva savāca 10 815 Latvijas iedzīvotāju parakstus.

Iniciatīvas autors Aurels Alvils Puričs norāda, ka Latvijai vajadzētu ņemt piemēru no Ziemeļvalstu kaimiņiem par prātīgu līdzekļu izlietošanu simtgades svinībām. Viņaprāt, izvērtējot un izanalizējot katra pasākuma un projekta lietderīgumu un saistību ar simtgades svinībām, atradīsies finansējums, ko novirzīt iepriekšminētajam mērķim.

"Piedāvāju izvērtēt un samazināt Latvijas simtgades svinību tēriņus no valsts budžeta un finansējuma piešķiršanu onkoloģisko slimību diagnosticēšanai un ārstēšanai, lai nerastos apstākļi, ka cilvēki ir spiesti nonākt bezizejā līdzekļu trūkuma dēļ un lūgt ziedot vai aizņemties milzīgas summas no dažādiem aizdevējiem, lai iegūtu nepieciešamās zāles, terapijas un citas lietas," norādīts pieteikumā.

Uz sēdi, kas notiks 12.martā plkst.10, uzaicināts iniciatīvas autors, Veselības ministrijas pārstāvis un Finanšu ministrijas pārstāvis.

Simtgades salūts "Saules mūžs"

gallery icon