foto: AFP/Scanpix
Rīgas pašvaldība kopā ar 16 organizācijām piedalīsies starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā “MIPIM 2019”
Šogad forums svin savu 30. gadadienu un Rīga tajā piedalīsies jau 25. reizi.
Runā Rīga
2019. gada 8. marts, 09:59

Rīgas pašvaldība kopā ar 16 organizācijām piedalīsies starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā “MIPIM 2019”

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas pašvaldība kopā ar 16 organizācijām piedalīsies starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā “MIPIM 2019”, kas no 12. līdz 15. martam norisināsies Francijas pilsētā Kannās. Šogad forums svin savu 30. gadadienu un Rīga tajā piedalīsies jau 25. reizi, ko svinīgi uzsvērt ieplānojuši arī izstādes “MIPIM” rīkotāji.

“MIPIM” tiek uzskatīts par lielāko investīciju un nekustamā īpašuma forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomās. Ikgadēji izstāde pulcē vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku no vismaz 100 valstīm.

Šogad pašvaldība Rīgas vārdu pārstāvēs kopā ar 16 dažādiem partneriem, tostarp LMT, Skanstes attīstības aģentūru, Rīgas brīvostas pārvaldi, Rīgas Centrāltirgu, Valsts nekustamajiem īpašumiem, Rīgas namiem, Latio, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un tajā skaitā vairākiem citiem nekustamo īpašumu attīstītājiem.

Izstādes apmeklētājiem un potenciālajiem investoriem būs iespēja uzzināt  jaunāko informāciju par 100 gados lielāko infrastruktūras projektu Baltijā – Rail Baltica – un tam piegulošajām pilsētas teritorijām, kā arī vairākiem citiem pilsētai būtiskiem infrastruktūras attīstības plāniem.

Rīgas nozīmību zināšanu pārnesē un inovāciju veicināšanā uzsvērs Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte, tostarp stāstot par Daugavas kreisā krasta zināšanu jūdzes attīstību, savukārt ar pilsētas potenciālu Starptautisko biznesa pakalpojumu centru sektorā iepazīstinās Skanstes attīstības aģentūra un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Par Rīgu kā viedās attīstības centru, kurai raksturīga arī augstas kvalitātes informācijas komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūras attīstība, Rīgas pašvaldība stāstīs kopā ar vadošajiem LMT pārstāvjiem, visu trīs Baltijas galvaspilsētu kopīgajā pasākumā “5G enabled cities”, nodrošinot Rīgas stendam papildu publicitāti un apmeklētāju piesaisti.