foto: LETA
Andreja Žagara izlolotā Kristīne Opolais par viņa nāvi: "Esmu zaudējusi savu labāko draugu"
Andrejs Žagars un Kristīne Opolais preses konferencē 2011.gadā, kurā abi informēja par dziedātājas pirmo solokoncertu Operā.
2019. gada 28. februāris, 15:25

Andreja Žagara izlolotā Kristīne Opolais par viņa nāvi: "Esmu zaudējusi savu labāko draugu"

Jauns.lv

Pasaulslavenā operdziedātāja Kristīne Opolais, kuras karjera sākās Latvijā, jo viņu "atklāja" Andrejs Žagars, vairākas dienas pēc sava skolotāja nāves "Facebook" ierakstījusi publisku paziņojumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Opolais sēru ierakstā vēsta: "Esmu zaudējusi savu labāko draugu, mana sirds ir salauzta. Andrejs mani atklāja. Viņš man ticēja un atbalstīja visus šos gadus! Andrej, man tevis pietrūks... un ar katru dienu arvien vairāk. Guli mierā, mans dārgais draugs!" Opolais "Facebook" profila foto kopš februāra sākuma rotāja skaistās dziedātājs attēls sarkanā kleitā. Ceturtdien viņa nomainījusi foto uz citu - kur uz skatuves redzama melnā kleitā dramatiska dziedājuma laikā.

foto: Facebook
Opolais sēras pauž arī ar sava profila titulfoto nomaiņu.

Opolais savu karjeru sāka Žagara paspārnē laikā, kad viņš vadīja Latvijas Nacionālo operu, un Kristīne ir viņa skatuves krustmeita. Opolais bijušais vīrs, pasaulslavenā Bostonas simfoniskā orķestra diriģents Andris Nelsons ir Žagara skatuves krustdēls - tieš Žagars uzticēja Nelsonam nieka 24 gadu vecumā vadīt Operas orķestri.

Jau vēstīts, ka Andrejs Žagars mūžībā devās 60 gadu vecumā, zaudējot cīņai ar smagu slimību. Pirmdien, 4.martā plkst.13 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē visi aicināti atvadīties no uzņēmēja, režisora un vizionāra Žagara.

Andrejs Žagars (1958 - 2019)

gallery icon
71