foto: LETA
Vairāk nekā 570 Rīgas skolēnu gatavi startam Latvijas Skolu ziemas Olimpiskajā festivālā
Ilustratīvs foto.
Runā Rīga
2019. gada 27. februāris, 16:38

Vairāk nekā 570 Rīgas skolēnu gatavi startam Latvijas Skolu ziemas Olimpiskajā festivālā

Jauns.lv

Galvaspilsētu Latvijas Skolu ziemas Olimpiskajā festivālā pārstāvēs komandas no 35 Rīgas skolām, kopskaitā vairāk nekā 570 skolēnu gatavi startam, lai cīnītos par uzvaru visos festivālā notiekošajos sporta veidos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai bērni un jaunieši izjustu sportisko konkurenci, olimpiskās cīņas principus, Rīgas skolēnu piedalīšanos festivālā atbalsta Rīgas pašvaldība, finansējot transporta, naktsmītņu, ēdināšanas pakalpojumu, kā arī vienota noformējuma atribūtiku. Komandas dalību sacensībās koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Rīgas skolēni allaž bijuši aktīvi šī festivāla apmeklētāji, uzrādot atzinīgu sniegumu kalnu slēpošanā, snovbordā,  hokejā un slidošanā.

Šogad visvairāk rīdzinieku pieteikušies startēt kalnu slēpošanā, kam seko ragaviņu sporta un slidošana. Aktīvāko skolu vidū jāmin Rīgas Angļu ģimnāzija, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija, Rīgas Franču licejs un Rīgas Centra humanitārā vidusskola, kas katra pieteikusi ap 40 dalībnieku. 

Jau ziņots, ka Latvijas Ziemas Olimpiskais festivāls notiks Ērgļos 1. un 2. martā, kad tiks noskaidroti labākie sportisti slēpošanā, snovbordā, biatlonā, slidošanā, hokejā, ziemas orientēšanās sportā, ragaviņu braukšanā, kērlingā, lielajā skolu stafetē un ziemas skriešanā ģimenēm.