foto: LETA
Trīs mazi puišeļi no Salu tilta ar akmeņiem apmētājuši automašīnas
Puikas sasituši kāda autobusa stiklu.
112
2019. gada 23. janvāris, 21:44

Trīs mazi puišeļi no Salu tilta ar akmeņiem apmētājuši automašīnas

Jauns.lv

Otrdienas vakarā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Zemgales pārvaldes dežūrdaļā saņemts vēl nedzirdēts izsaukums. Trīs jaunekļi no Salu tilta ar akmeņiem metot pa garāmbraucošiem automobiļiem, ziņo LNT raidījums "Degpunktā".

Vismaz vienam braucamrīkam, kādam autobusam, ticis izsists stikls. Uz notikuma vietu norīkota viena no tuvumā esošajām patruļām, kas jau pēc sešām minūtēm ieradusies notikuma vietā. Tomēr vainīgie jau bija aizbēguši. 

Puikas piefiksējuši bija vai visi Lucavsalas parkā sastaptie pilsētnieki. Pateicoties apkārtējo norādēm, vīri devušies pa pēdām huligāniem.

Mirkli pariņķojuši apkārt, likumsargi sapratuši, kur grupējums pazudis. Izrādās, bēgošā trijotne bija izvēlējusies taisnāko ceļu un ar kājām devusies pāri Bieķengrāvim pa ledu. "Viņi pamanīja pašus policistus, sabijās un metās bēgt. Bēgšanas laikā viņi uzskrēja uz ūdenstilpnes ledus, tomēr policists saprata to, ka ledus diez vai izturēs viņa svaru, tāpēc viņš palika krastā," informē RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Pēc policista saucieniem puiši nav apstājušies, bet turpinājuši bīstamo skrējienu pāri Daugavai.  Otram likumsargam pēc īsa sprinta izdevies panākt bēgošos jaunekļus. 

Nonākot Mūkusalas ielā, atklājies pārsteigums - ļaundari bijuši pavisam mazi puikas. Datu pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka pārkāpēji ir tikai 10 un 11 gadus veci un pēc Valsts policijas lūguma tika nogādāti iecirknī, kur tika informēti arī viņu vecāki.

Visticamāk, bērnu izklaides iecirtīs pamatīgu robu skolnieku vecāku kabatās, jo likumsargi pieļauj, ka izsistais autobusa stikls var nebūt vienīgais puišeļu šā vakara veikums. Tāpat šāds incidents garantē vēl gana klapatu ar policiju.