foto: LETA
Saņemtas sūdzības par nodokļu pārkāpumiem labklājības ministres kandidātes Petravičas vīra uzņēmumā "Monēta"
Labklājības ministres amata kandidāte Ramona Petraviča.
112
2019. gada 21. janvāris, 14:07

Saņemtas sūdzības par nodokļu pārkāpumiem labklājības ministres kandidātes Petravičas vīra uzņēmumā "Monēta"

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir saņēmis anonīmus ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā uzņēmumā SIA "Monēta", kurā finanšu vadītājas amatu ieņem labklājības ministra amata kandidāte Ramona Petraviča (KPV LV), bet uzņēmuma īpašnieks ir viņas vīrs Aleksandrs Petravičs, informē VID.

"Jebkurā šādā gadījumā VID izvērtē saņemto informāciju kopsakarā ar VID rīcībā esošo informāciju un lemj (veic) par nepieciešamo, normatīvajos aktos noteikto, kontroles pasākumu īstenošanu," skaidroja VID.

Kompānijas "Monēta" pamatdarbība ir mazumtirdzniecība ar pārtikas un primārās nepieciešamības precēm un transporta pakalpojumi. Uzņēmumam ir pieci veikali Saldus novadā.

Ar Aleksandru Petraviču aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Šogad 10.janvārī "Delfi TV ar Jāni Domburu" tika ziņots, ka uzņēmuma "Monēta" apgrozījums 2017.gadā bija 1,87 miljoni eiro, peļņa - 61 000 eiro, tajā strādāja 26 darbinieki, bet sociālās iemaksas, izdalot uz strādājošo skaitu, bija 128 eiro, kas atbilst maksājumiem, kurus veic par minimālo algu. Portāls vēstīja, ka gan pirms, gan pēc raidījuma saņemta informācija par "Monētas" iespējamiem nodokļu un darba likumu pārkāpumiem.

"Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā uz jautājumu par to, vai tie, kas saka, ka "Monēta" ilgstoši izmaksātas aplokšņu algas, ir tikai nelabvēļi, Petraviča atbildēja apstiprinoši. Deputāte stāstīja, ka darbiniekiem nespēj nodrošināt pilna laika slodzes, turklāt veikalu uzturēšana, ņemot vērā, ka apkārtnē ir maz iedzīvotāju, esot tāds kā sociālais darbs vai labdarība. Petraviča raidījumā apgalvoja, ka "apmēram" puse no strādājošajiem nodarbināta uzņēmuma transporta atzarā un saņem vairāk nekā 600 eiro. Tas portālam "Delfi" licis secināt, ka daļai mazumtirdzniecībā nodarbināto atlīdzībā tiek izmaksāts pat zem valsts noteiktā minimālā atalgojuma.

Kompānija "Monēta" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2956 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Petravičs.