foto: ZUMAPRESS.com
Latvijas vēstniecībā Īrijā saņemti 5 diasporas atbalsta projekta pieteikumi
2019. gada 19. janvāris, 23:49

Latvijas vēstniecībā Īrijā saņemti 5 diasporas atbalsta projekta pieteikumi

Jauns.lv / LETA

Latvijas vēstniecībā Īrijā saņemti pieci diasporas atbalsta projekta pieteikumi, liecina portāla "baltic-ireland.ie" publicētā informācija.

15.janvārī noslēdzās šā gada pirmā projektu pieteikumu iesniegšana konkursam, kuru diasporas organizācijām izsludināja Ārlietu ministrija (ĀM).

Šajā projektu konkursa kārtā trīs pieteikumi saņemti no Latviešu biedrības Īrijā (LBĪ), kā arī pa vienam no LBĪ Droghedas latviešu skolas "Ābolītis" un LBĪ nedēļas nogales skolas "Saulgriezīte".

Jau vēstīts, ka ĀM ir izsludinājusi nākamo projektu iesniegšanas kārtu finansējuma saņemšanai diasporas projektu atbalstam 2019.gadā, tomēr vienlaikus norādījusi, ka iesniegtos projektus būs iespējams izskatīt ar nosacījumu, ka tiks apstiprināts Latvijas valsts budžets 2019.gadam.

ĀM diasporas projektu izvērtēšanas komisija par 2018.gadu saņēma un izskatīja 166 projektus, no kuriem daļēji vai pilnībā atbalstīja 99 projektus par kopējo summu līdz 138 610 eiro.

2018.gadā diasporas projektu atbalstam ieplānoti 226 238 eiro, kas ietver atbalstu Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību, diasporas organizāciju projektiem un ĀM lielprojektiem.

Līdz 2019.gada budžeta pieņemšanai ministrijām diasporas atbalsta pasākumiem nepieciešamais finansējums jārod iekšējos resursos.