foto: Valsts policija
FOTO: Viļānu novadā konfiscē nelikumīgi glabātus šaujamieročus un munīciju
112
2019. gada 18. janvāris, 13:43

FOTO: Viļānu novadā konfiscē nelikumīgi glabātus šaujamieročus un munīciju

Jauns.lv

Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Šoreiz VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki savā rīcībā bija ieguvuši informāciju par personu, kas, iespējams, ir saistīta ar nelikumīga alkohola ražošanu.

Informācijas pārbaudei veikts operatīvo pasākumu komplekss, kā rezultātā Viļānu novadā konfiscēts paštaisīts kandžas aparāts, ka arī vairāki nelikumīgi glabāti šaujamieroči un munīcija. Aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu aizturēts iepriekš policijas redzeslokā nonākušais 1967.gadā dzimis vīrietis. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

VP LRP Kriminālpolicijas biroja policisti bija ieguvuši informāciju par nekustamo īpašumu, kurā, iespējams, notiek nelikumīga alkohola ražošana. Minētās informācijas pārbaudei, 2019.gada 15.janvarī, likumsargi ieradās noradītajā adresē, lai veiktu nepieciešamās izmeklēšanas darbības un operatīvus pasākumus. Veicot kratīšanu aizdomās turētā dzīvesvietā, policisti tajā konstatēja ierīces, kas izmantojamas nelikumīga alkohola ražošanā – paštaisītu kandžas aparātu. Turpinot privātmājas saimniecības ēku apskati, vīrieša garāžā atrasti un konfiscēti četri nereģistrēti un nelikumīgi glabāti medību šaujamieroči un 18 medību bises patronas. Turpat notikuma vietā aizturēts arī iespējamais vainīgais – 1967.gadā dzimis vīrietis.

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. 

foto: Valsts policija

Valsts policija atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikuma 233. panta 2.daļu, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.