foto: Juris Rozenbergs
Dzintars: dažām partijām grūti pārslēgties no priekšvēlēšanu retorikas uz darbiem
Raivja Dzintara vērtējumā, termiņš valdības deklarācijas izveidei ir pietiekams, ja neviens nevēlēsies torpedēt valdības stabilitāti.
Politika
2019. gada 9. janvāris, 09:37

Dzintars: dažām partijām grūti pārslēgties no priekšvēlēšanu retorikas uz darbiem

Jauns.lv / LETA

Valdības veidošanas procesā dažām partijām ir grūti pārslēgties no priekšvēlēšanu retorikas uz darbiem, šādu viedokli LTV "Rīta panorāmā" pauda apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķa vērtējumā, termiņš valdības deklarācijas izveidei ir pietiekams, ja neviens nevēlēsies torpedēt valdības stabilitāti. Viņš gan māņticības dēļ nevēlējās prognozēt, vai valdības apstiprināšana tagad notiks bez sarežģījumiem, bet solīja, ka VL-TB/LNNK darīšot visu, lai neauglīgais sarunu laiks beigtos un jauna valdība varētu ķerties pie darbiem.

Skaidrojot potenciālo ministru izvēli jaunajā valdībā, Dzintars sacīja, ka publiski pa laikam kritizētais Kaspars Gerhards zemkopības ministra amatam izvēlēts viņa pieredzes dēļ, bet plānots, ka viņš strādāšot ciešā tandēmā ar parlamentāro sekretāru Jāni Grasbergu, kurš nākotnē pats varot kļūt par ministru. Taču Grasbergam vēl nav pieredzes valsts pārvaldē, tāpēc, lai viņš "neapdedzinātos", viņš salikts pārī ar pieredzējušo Gerhardu.

Savukārt runājot par demogrāfijas jomu, Dzintars apgalvoja, ka VL-TB/LNNK nekad neesot uzstājusi uz valdības paplašināšanu un papildus resursu tērēšanu jaunas attiecīga virziena ministrijas izveidei, tomēr partija uzskatot, ka vajag koncentrēt vienviet dažādu ministriju dažādas demogrāfijas programmas, kas ļautu strādāt efektīvāk.

Ja "KPV LV" iestājas pret īpaša ministra posteņa izveidošanas, tad VL-TB/LNNK esot gatava diskutēt par citiem risinājumiem, viens no kuriem varot būt uz Demogrāfisko lietu centra bāzes veidot sekretariātu. Dzintars apgalvoja, ka partijai galvenais esot sasniegt mērķi - lai dzimstības-mirstības koeficents Latvijā kļūst pozitīvs.

Taujāts, kāpēc šādas struktūras vadītāja amatam tiek vērtēts Imants Parādnieks, kurš nespēja iekļūt Saeimā, Dzintars uzsvēra, ka Parādnieks vēlēšanās nemaz neesot noslīdējis pārāk zemu, turklāt partija nemeklē konkrētajam darbam cilvēku, kas visiem patiktu. Dzintara vērtējumā, Parādnieks esot viens no kompetentākajiem cilvēkiem šajā jomā, tāpēc neesot pamata viņa zināšanas un pieredzi neizmantot.