foto: AFP/Scanpix
Apvienoto Arābu Emirāti publicē attēlus ar "pazudušo" Dubaijas galvenā šeiha meitu 
Dubaijas galvenā šeiha meita Latifa al Maktuma (pa kreisi) un kādreizējā Īrijas prezidente Mērija Robinsone (pa labi).
2018. gada 24. decembris, 22:25

Apvienoto Arābu Emirāti publicē attēlus ar "pazudušo" Dubaijas galvenā šeiha meitu 

Jauns.lv / LETA

Apvienoto Arābu Emirāti (AAE) pirmdien publicējuši vairākus attēlus ar "Dubaijas princesi" Latifu, AAE premjerministra meitu Latifu, kura sabiedrībā nav redzēta kopš šī gada sākuma, ziņo CNN.

33 gadus vecā Latifa al Maktuma ir AAE premjera un Dubaijas līdera Muhameda al Maktuma (69) viena no sešām meitām. Viņa pēdējo reizi sabiedrībā redzēta šī gada martā uz kādas jahtas pie Indijas krastiem. 48 kilometrus pirms galamērķa sasniegšanas Indijā AAE karavīri viņu un vēl divus cilvēkus pārtvēruši, lai atkal nogādātu mājās.

Nedēļu pēc sagūstīšanas Latifas draugus palaida brīvībā. Nevienam no viņiem nav ne jausmas, kas notika ar Latifu. 

Reaģējot uz izskanējušajām ziņām, pirmdien AAE ārlietu ministrija publicējusi vairākas fotogrāfijas, kuras uzņemtas šī gada 15.decembrī. Latifa attēlos redzama kopā ar kādeizējo Īrijas prezidenti Mēriju Robinsoni. Šeiha meita ir ģērbusies vienkāršā džemperī un pelēkās džinsu biksēs. Visos attēlos Latifas skatiens ir vērsts prom no kameras.

foto: AFP/Scanpix
Dubaijas galvenā šeiha meita Latifa al Maktuma (pa kreisi) un kādreizējā Īrijas prezidente Mērija Robinsone (pa labi).

"Dokumenti izplatīti, reaģējot uz viltus apgalvojumiem, kas izteikti par Viņas Augstību, un apliecina, ka viņa ir dzīva un dzīvo kopā ar ģimeni Dubaijā," paziņojumā vēsta AAE ārlietu ministrija.

Par notikušo medijiem pagaidām nav izdevies sazināties ar Robinsoni.

Lielbritānijas raidsabiedrība BBC šī gada decembrī publicēja dokumentālo filmu par "Dubaijas princesi" Latifu, vēstot, ka par sievieti neesot nekādu ziņu kopš šī gada februāra. Filmā vēstīts, ka Latifa divreiz mēģinājusi no emirātiem aizbēgt, taču pēc otrā mēģinājuma pazudusi bez vēsts.

Jau ziņojām, ka neilgi pirms Latifa grasījās aizbēgt no Dubaijas, viņa ierakstīja video, kurā apsūdzēja savu tēvu, šeihu Muhamedu, daudzu cilvēku slepkavībās, kā arī slepkavību piesegšanā. "Drīz es no šejienes pazudīšu. Ja man neizdosies, tad šis video daudz ko palīdzēs. Manam tēvam rūp tikai viņa reputācija, - tās dēļ viņš ir gatavs pat nogalināt. Ja jūs šo video redzat, tad es esmu vai nu mirusi, vai arī ļoti sarežģītā situācijā," vēstīts Latifas videoierakstā. Zīmīgi, ka vietnē "YouTube" šis video parādījās nedēļu pēc tam, kad no Latifas vairs nevienam nebija nekādu ziņu.