foto: LETA
Gerhards: likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu būtu jāskata steidzamības kārtībā
Kaspars Gerhards.
Politika
2018. gada 17. decembris, 13:47

Gerhards: likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu būtu jāskata steidzamības kārtībā

LETA

Likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu Saeimā varētu izskatīt steidzamības kārtībā, pirmdien pēc tikšanās ar "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvjiem sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrs norādīja, ka no JV saņemts atbalsts likumprojekta virzīšanai. Šodien pēcpusdienā Gerhards iecerējis šo likumprojektu iesniegt, kā arī skaidrot tā pamatojumu citām partijām.

Gerhards šodien tiksies ar Zaļo un zemnieku savienību, bet otrdien iecerēta arī tikšanās ar pārējām latviskām partijām.

Ministrs arī pauda, ka Saeima šo jautājumu varētu izskatīt steidzamības kārtībā, proti, divos lasījumos.

Kā ziņots, lēmumu aicināt Gerharda vadīto ministriju virzīt valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu sestdien kongresā pieņēma viņa pārstāvētā nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Rosinājumu balsot par šādu uzdevumu ministram izteica kādreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), norādot, ka, lai būtu iespējams atvēlēt pienācīgus līdzekļus inovācijām un sociālajai sfērā, ir jātiek galā ar korupciju.

Uzreiz pēc kongresa Gerhards aģentūrai LETA vēl nesteidza solīt, ka izpildīs partijas aicinājumu jau šonedēļ, un solīja, ka attiecībā uz Rīgas domi tiks pieņemts tiesisks lēmums.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem. Minētajā lietā aizturētas septiņas personas, tostarp "Rīgas satiksmes" bijušais vadītājs Leons Bemhens, kuram tagad kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.