foto: LETA
"Maxima Latvija" apņēmusies veikt konkrētus Gaiļezera infrastruktūras uzlabojumus
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Gaiļezers".
Sabiedrība
2018. gada 14. decembris, 11:43

"Maxima Latvija" apņēmusies veikt konkrētus Gaiļezera infrastruktūras uzlabojumus

Jauns.lv / LETA

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" izteikusi apņemšanos par saviem līdzekļiem īstenot konkrētus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Gaiļezera slimnīcai pieguļošās infrastruktūras uzlabojumus, tiklīdz būs saņemti visi būvniecības sākšanai nepieciešamie dokumenti, informēja "Maxima Latvija" valdes loceklis Jānis Vanags.

Viņš sacīja, ka "Maxima" veikala pieguļošajā teritorijā izbūvēs maksimāli lielāko iespējamo stāvvietu skaitu, kas būs aptuveni trīs reizes lielāks nekā minimālais regulējumā noteiktais, kā arī šīs stāvvietas būs pieejamas slimnīcas pacientiem un viņu apmeklētājiem.

Tāpat Vanags norādīja, ka "Maxima Latvija" atvēlēs daļu no uzņēmumam piederošās zemes efektīva slimnīcas piekļuves mezgla izveidei, bet citus piebraucamos ceļus izbūvēs tā, lai tie atbilstu slimnīcas vajadzībām un attīstības vīzijai.

Vanags uzsvēra, ka "Maxima" veikala būvniecības procesā arī apņemas savus plānus veikt tā, lai slimnīca varētu īstenot nākotnes attīstības vīziju.

"Maxima Latvija" valdes loceklis Jānis Vanags sacīja, ka šī projekta īstenošana būs saskaņots divu ātrumu process, jo "Maxima" ir gatava nekavējoties virzīties uz priekšu ar ieceres īstenošanu, kamēr slimnīcai nākotnes redzējums vēl ir jāizstrādā. "Šobrīd veidojam tādu teritorijas attīstības modeli, kas ļautu slimnīcai elastīgi īstenot savus plānus tad, kad tie būs detalizēti izstrādāti. "Maxima" darbs nav nošķirams no Latvijas sabiedrības interesēm, un mūsu mērķis ir iedzīvotāju, pacientu un ārstu sadzīves un darba apstākļus uzlabot jau tagad, saglabājot telpu slimnīcas attīstībai arī nākotnē, turklāt ar rezervi," viņš teica.

Vienlaikus Vanags norādīja, ka "Maxima" ņems vērā arī citu dienestu, institūciju un organizāciju, tostarp Aizsardzības ministrijas redzējumu par drošības aspektiem, apzinoties Gaiļezera slimnīcas lomu valsts drošības infrastruktūrā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Maxima Latvija" plāno būvēt lielveikalu uz tai piederošas zemes blakus RAKUS stacionāram "Gaiļezers". Lielveikalu iecerēts būvēt uz zemesgabala 0,73 hektāru platībā, kas novietots kreisajā pusē no galvenās ieejas slimnīcas teritorijā.

Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka RAKUS ir stratēģiski nozīmīga slimnīca, līdz ar to projekti, kas varētu apgrūtināt slimnīcas infrastruktūru un darbību, tostarp ārkārtas situācijās, nav pieļaujami.

Tāpat ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 159 tirdzniecības vietas - pieci "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 127 "Maxima X" un trīs "Maxima Express".