foto: LETA
Par Jēkabpils kapu apgānīšanu vainīgajam var draudēt piecu gadu cietumsods
112
2018. gada 13. decembris, 22:01

Par Jēkabpils kapu apgānīšanu vainīgajam var draudēt piecu gadu cietumsods

LETA

Par Jēkabpils kapu apgānīšanu un krustu nozagšanu vainīgajam var draudēt piecu gadu cietumsods, noskaidroja aģentūra LETA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka policija par notikušo sākusi kriminālprocesu. Pašlaik likumsargi vēl skaidro notikušā apstākļus.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 228.panta - par kapa un līķa apgānīšanu. Par šādu darbību likums paredz dažādus sodus, sākot ar naudas sodu, taču bargākais sods ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem, ja nodarījums saistīts ar pieminekļa, apbedījuma urnas vai citu kapos esošu priekšmetu nolaupīšanu.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils kapos pastrādāta zādzība, un pazuduši vairāki vēsturiski nozīmīgi krusti.

"Kapu apgānīšana ir zemiska rīcība ne tikai pret pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu, bet arī morāli un ētiski nepieņemama. Aicinām iedzīvotājus ziņot jebkuru viņu rīcībā esošu informāciju, kas palīdzētu atklāt zādzību Jēkabpils kapos," aicināja pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Par iespējamajiem pārkāpējiem iespējams ziņot policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa dežūrdaļai pa tālruni 65202600.