foto: LETA
Nākamajā nedēļā gaidāms pat -15 grādu sals un snigšana
Cilvēki sniegputeņa laikā.
Sabiedrība
2018. gada 13. decembris, 18:33

Nākamajā nedēļā gaidāms pat -15 grādu sals un snigšana

Jauns.lv

Nedēļas nogale gaidāma bez būtiskām laika apstākļu izmaiņām, bet nākamā nedēļa sāksies ar snigšanu, un gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies, informē Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šīs nedēļas nogalē laika apstākļus turpinās noteikt anticiklons, līdz ar to būtiski nokrišņi nav gaidāmi, bet debesis joprojām lielākoties būs apmākušās.

Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļaustrumu, austrumu vējam, termometra stabiņš daudzviet gan dienā, gan naktī nepakāpsies virs 0°. Savukārt svētdien, pastiprinoties ciklona ietekmei, Latviju no dienvidiem šķērsos plaša nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs sniegu, vietām veidojot līdz pat 2-5 cm biezu sniega segu.

Nākamās nedēļas sākumā vējš iegriezīsies no dienvidaustrumiem, austrumiem, un vietām, galvenokārt austrumos, turpinās snigt, savukārt rietumos debesis palaikam skaidrosies, un būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Gaisa temperatūra diennakts gaitā būtiski nemainīsies - tā pieturēsies -1...-7 grādu robežās. Nedēļas vidū, pastiprinoties augsta spiediena atzara ietekmei, būtiski nokrišņi nav gaidāmi, un gaisa temperatūra naktī vietām pazemināsies līdz  -10…-15 grādiem.