foto: Juris Rozenbergs
Diviem jaunajiem KPV LV Saeimas deputātiem problēmas ar amatpersonas deklarācijām
Ivars Puga, gaidot vēlēšanu rezultātus.
Politika
2018. gada 11. decembris, 05:16

Diviem jaunajiem KPV LV Saeimas deputātiem problēmas ar amatpersonas deklarācijām

Jauns.lv

Pēc 2018. gada 6. oktobra vēlēšanām 2018. gada 6. novembrī Saeimā ievēlētie deputāti deva svinīgo solījumu un uzsāka darbu kā pilntiesīgi 13. Saeimas deputāti.

Likums nosaka, ka jaunievēlētajiem deputātiem, kuri vienlaikus līdz tam nav bijušas aktīvas amatpersonas, mēneša laikā no amatā stāšanās dienas ir jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija.

Jauns.lv pārbaudīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskojamo datu bāzi, kā rezultātā, konstatējām, ka vienīgais 13. Saeimas deputāts, kurš likumā noteiktā laikā nav iesniedzis valsts amatpersonas deklarāciju, ir politiskās partijas KPV LV deputāts un aktieris Ivars Puga.

KPV-LV sagaida vēlēšanu rezultātus lielveikalā

KPV-LV biedri un draugi balsu skaitīšanai līdzi sekoja tirdzniecības centra "Galleria Riga" telpās izvietotajā lokālā "Happy Art Museum".

gallery icon

“Šāda situācija radusies tehnisku iemeslu dēļ. No bankas bija nepieciešams iegūt konkrētus finanšu datus. Rītā (otrdien, 11. decembrī) šo lietu pavisam noteikti nokārtošu,” sarunā ar Jauns.lv pauda jaunievēlētais deputāts.

Savukārt cits KPV LV deputāts un Saeimas juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedrs Aldis Gobzems vienīgais no deputātiem norādījis, ka viņš šajā amatā stājies 2018. gada 7. novembrī. A.Gobzems deklarāciju VID iesniedzis pēdējā dienā, tas ir 2018. gada 6. decembrī un VID to vēl nav publicējis.

Tik dažādais Aldis Gobzems laika griežos

Pasniedzējs, direktors, advokāts, politiķis un premjera kandidāts - kā laika gaitā mainījies Aldis Gobzems.

gallery icon

Lai arī VID nav publicējis Gobzema valsts amatpersonas deklarāciju, jau šobrīd ir jaušams, ka tā satur nepatiesu informāciju, jo 13. Saeimas deputāti amatā stājās šī gada 6. novembrī, tas ir, dienu ātrāk nekā to deklarējis juridisko izglītību ieguvušais politiķis, kurš tika pat nominēts premjera amatam. Gobzemam, protams, ir iespējas vēl laboties un veikt labojumus savā amatpersonas deklarācijā, jo likums ļauj mēneša laikā no deklarācijas publicēšanas brīža konstatētās kļūdas precizēt.

foto: Zane Bitere/LETA
Aldim Gobzemam tomēr neizdevās izveidot valdību.

Jau vēstīts, ka ap Gobzema personību šobrīd tiek apspriests jautājums par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu, ko šobrīd vētī Satversmes aizsardzības birojs (SAB). Konstatētā  pirmšķietamā kļūda A. Gobzema valsts amatpersonas deklarācijā, lai arī ir sīka, tomēr zināmā mērā principiāla, kas norāda uz viņa iespējamo paviršo attieksmi pret vienu no būtiskākajiem dokumentiem stājoties valsts amatpersonas amatā.  

Zibakcija Alda Gobzema atbalstam pie Rīgas pils

Zibakcija Ministru prezidenta amatam nominētā Alda Gobzema (KPV LV) atbalstam šodien īsi pirms pulksten 15.00 pulcēja aptuveni 30-40 cilvēkus, novēroja ...

gallery icon