foto: LETA
FOTO: pirmizrāde dokumentālajai filmai "Izgaismot Latviju" - 1836km gar valsts pierobežu
Režisora Jāņa Rēdliha dokumentālās filmas "Izgaismot Latviju" un izstādes "Izgaismot Latviju" prezentācijas pasākums kinoteātrī "Splendid Palace".
Kultūra
2018. gada 5. decembris, 23:46

FOTO: pirmizrāde dokumentālajai filmai "Izgaismot Latviju" - 1836km gar valsts pierobežu

Jauns.lv

Ekspedīcija pa un ap Latvijas pierobežu vainagojusies ar fotoizstādi un Jāņa Rēdliha režisētu dokumentālo filmu "Izgaismot Latviju". Jaunā filma pirmizrādi piedzīvoja trešdien kinoteātrī "Splendid Palace", un turpmāk būs skatāma visā Latvijā, tostarp vismazākajos pierobežas miestiņos.

“”Izgaismot Latviju” ir veltījums Latvijai un tās iedzīvotājiem, un stāsta par “1836 ceļa” izzināšanas gājieniem un cilvēkiem, kas šai idejai veltīja savu laiku un degsmi. Par to, kāda ir Latvija, kādu to ceļā ieraudzīja daudzie gājienu dalībnieki. Šī filma ir unikāls mantojums nākamajām paaudzēm, kas apkopo to, kāda šo trīs gadu laikā bija Latvijas pierobeža, un stāsta par to, kādi esam bijuši mēs paši – Latvijas iedzīvotāji. Filma ir unikāla arī ar Imanta Ziedoņa muzeja iesaisti tās veidošanā. Lepojos, ka varam sevi dēvēt par pirmo muzeju Latvijā, kura aizgādnībā tapusi pilnmetrāžas dokumentāla filma un izstāde,” saka Imanta Ziedoņa muzeja Uzticības padomes pārstāve Žanete Grende.

Vairāki simti cilvēku sanāk uz pirmizrādi Rēdliha dokumentālajai filmai "Izgaismot Latviju"

gallery icon
47

Filma un izstāde  “Izgaismot Latviju” no nākamā gada janvāra ik pēc divām nedēļām tiks izrādīta kādā citā Latvijas vietā, - novadu kultūras namos un citās pašvaldību organizētās vietās.

“Izgaismot Latviju” pirmais pieturas punkts būs Daugavpils novads. Filmas un izstādes apmeklējums ir bez maksas.