foto: LETA
"Pagaidu budžetā" rosina paredzēt finansējumu NMPD atalgojumam un iekšlietu iestāžu amatpersonu pabalstiem
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīna.
Politika
2018. gada 3. decembris, 16:42

"Pagaidu budžetā" rosina paredzēt finansējumu NMPD atalgojumam un iekšlietu iestāžu amatpersonu pabalstiem

Jauns.lv / LETA

Priekšlikumos likumprojektam, kas paredz risinājumu "pagaidu budžetam", deputāti piedāvā paredzēt finansējumu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku atalgojuma palielinājumam, kā arī iekšlietu iestāžu amatpersonu pabalstiem.

"Saskaņas" deputāts Vjačeslavs Dombrovskis rosina papildināt likumu par budžetu un finanšu vadību, nosakot, ka šogad 8,3 miljoni eiro tiks novirzīti neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieku darba samaksas paaugstinājumam.

Deputāti Gatis Eglītis (JKP) un Reinis Znotiņš (JKP) rosina noteikt, ka 2019.gada budžeta izmaksās iekļauj likumā paredzēto vienreizējo pabalstu trīs mēnešalgu apmērā pēc pieciem nepārtrauktas izdienas gadiem iekšlietu sistēmā un Ieslodzījumu vietu pārvaldē strādājošiem.

Savukārt deputāts Viktors Valainis (ZZS) iesniedzis priekšlikumu, kas paredz, ka Saeimas vēlēšanu gadā valsts budžets parlamentā tiek iesniegts arī tad, ja vēl nav izveidota jauna valdība.

Patlaban likums paredz, ka Saeimas vēlēšanu gadā gadskārtējā valsts budžeta likuma projekts iesniedzams Saeimai ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad jaunievēlētā Saeima izteikusi Ministru kabinetam savu uzticību.

Tomēr Valainis rosina mainīt šo likuma normu, nosakot, ka Saeimas vēlēšanu gadā gadskārtējā valsts budžeta likuma projekts iesniedzams Saeimai ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad uz pirmo sēdi sanākusi jaunievēlētā Saeima.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā pirmajā lasījumā atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) piedāvājumu par izmaiņām pagaidu budžeta veidošanā, lai risinātu jautājumu par nākamā gada valsts budžeta novēlotu pieņemšanu.

Deputāti vienojās šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā, un galīgajā lasījumā izmaiņas parlamentā plānots skatīt 6.decembrī. FM rosina Saeimu atbalstīt risinājumu par izmaiņām pagaidu budžeta veidošanā, proti, atteikties no principa, ka budžeta nepieņemšanas gadījumā nākamā gada budžeta izdevumi mēnesī nevar pārsniegt divpadsmito daļu no iepriekšējā gada apropriācijas. Tā vietā rosināts noteikt, ka nākamā gada budžeta izdevumi nevarēs pārsniegt vidēja termiņa budžeta ietvara likumā attiecīgam gadam noteiktos izdevumus.