foto: Publicitātes foto
Mācītājs Gundars Bērziņš aicina uz „alternatīvu tradicionālajiem dievkalpojumiem”
Mācītājs Gundars Bērziņš pēc vairākiem gadiem kalpošanas ārzemju latviešu draudzēm atkal atgriezies uz dzīvi Ādažos un 2. decembrī aicina uz „alternatīvu tradicionālo konfesiju dievkalpojumiem”.
Kultūra
2018. gada 28. novembris, 05:41

Mācītājs Gundars Bērziņš aicina uz „alternatīvu tradicionālajiem dievkalpojumiem”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pēc vairāku gadu kalpošanas ārzemju latviešu draudzēs Kanādā un Īrijā atpakaļ Latvijā atgriezies kādreizējais Baltezera draudzes mācītājs Gundars Bērziņš, nu jau kā Latvijas evaņģēliski luteriskā Baznīcas ārpus Latvijas mācītājs un visus pirmajā Adventā – svētdien, 2. decembrī, pulksten 13.00 aicina uz pasākumu Ādažu kultūras centra galerijā.

Tas būs Ziemassvētku gaidīšanas laika meditācijas pasākums, kas tiek organizēts kā „alternatīva tradicionālo konfesiju dievkalpojumiem” un uz kuru aicināti jebkuras pārliecības cilvēki, lai atbrīvotā gaisotnē dalītos pārdomās un iedvesmotu cits citu šajā brīnumainajā svētku gaidīšanas laikā.

„Katram mums Adventa laiks saistās ar ko savu. Tas ir brīdis, kad gaidām kaut ko baltu un tīru, kas pasargās mūs no tumšā rudens laika, izraus no drūmajām domām un ievedīs jaunā dzīves posmā. Tas ir sevis sakārtošanas un gaidīšanas laiks - domās, izjūtās, sarunās. Katrs mēs gaidām, iespējams, ko citu, un neviena vēlmes nav sliktākas vai labākas,” teic Bērziņš un turpina: „Aicinot uz šo pasākumu ādažniekus un arī tālākas apkārtnes interesentus, vēlos dalīties ar jaunām atziņām, kas radušās, kalpojot Kanādā, un iedrošināt arī citus paraudzīties uz sevi un savu dzīves ceļu jaunā gaismā”.
 
Pasākumā piedalīsies arī rokenrola izpildītājs, par latviešu Elvisu Presliju dēvētais Ivars Pētersons, kurš par mācītāju saka: „Uzticams un patiess draugs ar savu harismu, pārliecību, ticību sev un spēju saliedēt cilvēkus ar dažādiem uzskatiem par dzīvi”.

Bērziņš par savu moto uzskata: „Radīt lielu prieku par mazām lietām. Ne moralizēt, bet stiprināt. Būt mācītājam, kurš iedvesmo un atbalsta gan priecīgos notikumos, gan skumjās. Mācītāji bieži savu darbu mēdz saukt par kalpošanu vai māca citiem sevi dēvēt par kalpiem. Es to izjūtu citādāk. Es uzlādējos no priecīgiem cilvēkiem, bagātinos no dzīves gudrības, ko cilvēki ir uzkrājuši savā dzīves gājumā. Man patīk satikt cilvēkus un dot viņiem pretī labāko, kas man ir un ko es protu”.

Pasākuma dalībnieki ir aicināti līdzi ņemt līdzi „groziņus” kafijas galdam.