foto: LETA
"Pirmo reizi šādā pasākumā bija neomulīgi..." Sociālie tīkli virmo pēc simtgades salūta
Cilvēki koncertuzveduma "18.11" laikā Latvijas valsts Republikas proklamēšanas 100.gadadienā pie Brīvības pieminekļa.
2018. gada 19. novembris, 17:53

"Pirmo reizi šādā pasākumā bija neomulīgi..." Sociālie tīkli virmo pēc simtgades salūta

Jauns.lv

Latvijas valsts simtgadei veltīto gaismas uzvedumu "Saules mūžs" 18. novembra vakarā klātienē noskatījušies vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju, informē Rīgas domē. Saviļņojums un lepnums par valsti bija milzīgs, taču daudziem svētku prieku sabojājusi grūstīšanās pūlī, kā arī problēmas ar transportu, lai pēc salūta nokļūtu mājās. Cilvēkiem tas licis domāt, ka atbildīgie dienesti nav gatavi šādām ļaužu masām.

Simtgades salūts "Saules mūžs"

gallery icon
82

Vairāki Twitter lietotāji norāda, ka sajūta, klātienē atrodoties 11. novembra krastmalā salūta laikā, bijusi visai neomulīga. 

Pēc svinīgā pasākuma daudziem bijušas problēmas ar aizkļūšanu mājup, piemēram, pēdējais vilciens uz Aizkraukli 22:33 bijis stāvgrūdām pilns, un daudzi palikuši stāvam uz perona, arī ģimenes ar bērniem. Vairāki simti cilvēku no Jumpravas, Skrīveriem, Aizkraukles palikuši aukstumā pusnaktī uz ielas, jo pēc 24:00 dzelzceļa stacijas uzgaidāmās telpas tiek slēgtas.

Cilvēki zvanījuši uz info tālruni un lūguši nodrošināt papildu reisu šajā maršrutā, taču tas diemžēl nav piedāvāts. Pasažieri saka paldies Rīgas pašvaldības policijai, kas risinājusi situāciju un ģimenes ar bērniem nogādājusi vietā, kur var sasildīties. "Tas bija nepatīkams pārsteigums - netikt mājās," sociālajos tīklos raksta svētku dalībnieki.

AS "Pasažieru vilciens" pārstāvis Egons Ālers LTV "Panorāmai" skaidroja, ka, rēķinoties ar lielāku pasažieru plūsmu simtgades pasākumu dēļ, uzņēmums palielinājis vagonu skaitu atsevišķos maršrutos, 4 vagonu vietā norīkojot 6.

Vaicāts, kāpēc, reaģējot uz situāciju, netika norīkots pasažieru skaitam atbilstošs vagonu skaits, Ālers uzsvēra, ka uzņēmums darījis to, kas bijis tā spēkos.