foto: Rojs Maizītis
Pavāri Sirmais un Dreibants pošas atvērt jaunu zupu restorānu. Viņi gatavi arī bankrotam
Pavāri Ēriks Dreibants (no kreisās) un Mārtiņš Sirmais nākammēnes visus sola pabarot savā jaunatklātajā restorānā ar japāņu nacionālo ēdienu – Ramen nūdeļu zupu.
Sabiedrība
2018. gada 12. novembris, 06:30

Pavāri Sirmais un Dreibants pošas atvērt jaunu zupu restorānu. Viņi gatavi arī bankrotam

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pavārmākslas meistari Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants ar saviem biznesa partneriem decembrī plāno atklāt savu jauno projektu - Āzijas virtuves bistro „Ramen Riga” Stabu ielā. Tas atradīsies telpās, kur jau pirms tam atradušies divi bankrotējuši restorāni – „Kasha” un „ID Gourmet”.

Portāls Jauns.lv pavāriem jautāja, vai šajā nestabilajā restorānu biznesā laikā viņiem nav bažas uzsākt jaunu virtuves biznesu, un vai viņi cer uz veiksmi?

Mārtiņš Sirmais teica: „Restorānu biznesam vienmēr ir nestabils laiks, neatminamies savas dzīves laikā sakārtotu nodokļu politiku un valstisku vīziju par nozari kopumā. Domas rodas domājot un ne visas ir jārealizē. Mēs realizējam savas ambīcijas un skatu uz veselīgu, ātru un lētu Ramen bistro. Vai būs pietiekami apmeklētāju un nodokļu, nodevu, licenču, atļauju un citas izmaksas (kuras ir augstākās Baltijā un vienas no augstākajām Eiropā) ļaus mums pelnīt, balsos viesi ar savu maku. Katrā ziņā mēs uzņemamies atbildību un esam gatavi bankrotēt. Tādā valstī mēs esam dzimuši un tāds mantojums mums dots”.

„Ramen Riga” specializēsies uz japāņu nūdeļu zupas ramen dažādiem variantiem – ar liellopu gaļu, vistas gaļu, jūras veltēm, būs arī zupa veģetāriešiem. Dreibants uzsver, ka Ramen zupa ir salīdzinoši lēti pagatavojuma, garšīga un sātīga. Pusdienas vienam cilvēkam „Ramen Rīga” izmaksās ap desmit eiro. Dreibants atklāj, ka Ramen zupa ir viens no viņa mīļākajiem ēdieniem. Pašlaik jaunā bistro telpās joprojām notiek pirms pusotra mēneša iesāktais remonts. Ja „Ramen Rīga” gūs popularitāti, tad vasarā plānots izveidot arī vasaras terasi.

foto: Shutterstock
Ramen zupa ir garšīga un sātīga, bet ziemeļeiropiešiem, sevišķi latviešiem, visnotaļ neiepazīsts ēdiens. Decembrī rīdziniekus sagaida garšas revolūcija, jo Latvijas galvaspilsētās tiks atvērts šīs zupas restorāns.

Tradicionālā japāņu zupa Ramen ir sātīga un garšām bagāta, bet ziemeļniekiem tās pagatavošana un baudīšana nereti sagādā galvassāpes – tai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra.