foto: Edijs Pālens/LETA
Par 13.Saeimas sekretāra biedri ievēlēta Marija Golubeva
Gulubeva bija vienīgā izvirzītā kandidāte uz šo amatu.
Politika
2018. gada 6. novembris, 21:49

Par 13.Saeimas sekretāra biedri ievēlēta Marija Golubeva

LETA

Par 13.Saeimas sekretāra biedri un līdz ar to parlamenta Prezidijā ievēlēta deputāte Marija Golubeva ("Attīstībai/Par!").

Golubeva bija vienīgā izvirzītā kandidāte uz šo amatu. Viņas kandidatūru atbalstīja 64 deputāti, bet pret bija 34 parlamentārieši. Viena vēlēšanu zīme bija nederīga.

Par Golubevu balsoja deputāti no partiju apvienības "Jaunā Vienotība", partijas "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienības, partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Savukārt pret viņas kandidatūru balsoja Jaunās konservatīvās partijas un partijas "KPV LV" deputāti, kā arī viens deputāts no "Saskaņas".

Kopš 2014.gada Golubeva ir valdes locekle SIA "RHC Consulting", savukārt no 2014.gada līdz 2016.gadam viņa bija domnīcas "Providus" attīstības direktore, liecina viņas pārstāvētās partijas mājaslapā "kustibapar.lv" publicētā informācija.

Politiķe savulaik bijusi konsultante Valsts kancelejā, kā arī vadošā pētniece "Providus" no 2004.gada līdz 2012.gadam.

Golubeva ieguvusi izglītību Kembridžas universitātē un Centrālās Eiropas universitātē Budapeštā.

Par 13.Saeimas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēta Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Par pirmo Saeimas priekšsēdētājas biedri ievēlēta Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) un par otro priekšsēdētājas biedri ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere (JV). Saeimas sekretāra amatā apstiprināts Andrejs Klementjevs (S).