foto: Edijs Pālens/LETA
Dombrava: "Lemjot par Saeimas Prezidiju, deputāti pieņēmuši pareizus lēmumus"
Pēc Dombravas domām, Mūrniece nodrošinās sekmīgu pāreju uz 13.sasaukumu, kurā ir daudz jaunu deputātu.
Politika
2018. gada 6. novembris, 18:23

Dombrava: "Lemjot par Saeimas Prezidiju, deputāti pieņēmuši pareizus lēmumus"

LETA

Lemjot par Saeimas Prezidiju, deputāti līdz šim pieņēmuši pareizus lēmumus, pauda Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes loceklis Jānis Dombrava.

Pēc viņa domām, Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) kā Saeimas priekšsēdētāja, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, nodrošinās sekmīgu pāreju uz 13.sasaukumu, kurā ir daudz jaunu deputātu.

Tāpat Dombrava pozitīvi vērtēja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputātes Dagmāras Beitneres-Le Gallas ievēlēšanu Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā. "JKP ieguvusi pietiekami lielu atbalstītāju skaitu parlamenta vēlēšanās. Varbūt būtu bijis pareizāk, ja [Beitneri-Le Gallu] uzreiz virzītu uz vietnieka amatu, bet, ja ne visi, tad lielākā daļa VL-TB/LNNK politiķu atbalstīja JKP kandidāti," sacīja Dombrava.

13. Saeimas prezidija vēlēšanas

gallery icon

Taujāts, vai balsojumi par Saeimas Prezidija sastāvu ietekmēs valdības veidošanas sarunas, Dombrava atbildēja, ka Saeimas priekšsēdētāja amats ir izteikti nošķirts no valdības darba. Līdz ar to, pēc viņa domām, Mūrnieces palikšana amatā nemaina VL-TB/LNNK līdzšinējo pozīciju valdības veidošanā.

Dombrava uzsvēra, ka šobrīd liela atbildība ir Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kuram ir jāizvēlas persona virzīšanai uz premjera amatu.

Uz pirmo sēdi sanāk 13. Saeima

gallery icon

Par Saeimas priekšsēdētāja otro biedri ir ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Uz šo amatu kandidēja arī Artuss Kaimiņš (KPV LV), tomēr viņš saņēma mazāku balsu skaitu.