foto: Publicitātes foto
Rīgas Starptautiskajā kino festivālā rādīs Bergmana šedevru “Fanija un Aleksandrs”; senioriem - lētāk
Kultūra
2018. gada 23. oktobris, 11:02

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā rādīs Bergmana šedevru “Fanija un Aleksandrs”; senioriem - lētāk

Jauns.lv

Turpinot jau ierasto tradīciju, kinoteātris “Splendid Palace” 30. oktobrī pulksten 13:00 organizē senioru seansu, kuru par īpaši draudzīgu cenu aicināti apmeklēt gados vecākie kino cienītāji, portālu Jauns.lv informē kinoteātra pārstāvji. Biļete uz šo seansu senioriem maksā tikai 3,50 eiro.

Šoreiz senioru seanss ar Ingmara Bergmana  šedevru “Fanija un Aleksandrs” būs īpašs, jo notiks Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros, kas par savu galveno mājvietu jau piekto gadu izvēlējies kinoteātri “Splendid Palace”.

Tā ir lieliska iespēja ne vien noskatīties brīnišķīgu filmu, bet arī izbaudīt neatkārtojamo un dinamisko kinofestivāla gaisotni.  

foto: Publicitātes foto

Ingmara Bergmana filma “Fanija un Aleksandrs” (1982) stāsta par vienu vētrainu gadu augstākās vidusšķiras ģimenes dzīvē ar desmit gadus vecā Aleksandra acīm – zēna dzīvā iztēle uzbur maģiskus notikumus pirms un pēc tēva nāves. Bergmans šo kinodarbu bija iecerējis kā savu ‘gulbja dziesmu’, un tā ir režisora vissirsnīgākā un autobiogrāfiskākā filma,  bagātīgi godalgots triumfs, kurā viņam raksturīgā melanholija un jūtu intensitāte savijas ar bezgalīgu prieku un jutekliskumu.