Būtiski krities "Saskaņas" vēlētāju īpatsvars, liecina vēlētāju aptaujas
foto: LETA
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa-Ušakova ar dēlu Tomu piedalās 13.Saeimas vēlēšanās 108.vēlēšanu iecirknī VEF Kultūras pilī.
Politika

Būtiski krities "Saskaņas" vēlētāju īpatsvars, liecina vēlētāju aptaujas

LETA

Partijas "Saskaņa" vēlētāju īpatsvars 13.Saeimas vēlēšanās būtiski krities, liecina portāla "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Universitāti veiktā aptauja ("exit poll") pie vēlēšanu iecirkņiem.

Būtiski krities "Saskaņas" vēlētāju īpatsvars, lie...

Saskaņā ar aptaujas datiem, Saeimā varētu iekļūt septiņas partijas.

Aptaujas dati rāda, ka vēlēšanu līdere ir Jaunā konservatīvā partija (JKP), par kuru nobalsojuši 14,5% vēlētāju. Tai seko partija "Attīstībai/Par!", kas saņēma 14% vēlētāju balsis, nacionālā apvienība - 13% balsu. "Saskaņa", balstoties uz aptaujas rezultātiem, saņēmusi tikai 12,5%, kam seko partija "KPV LV" ar 12,3% balsu, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) - ar 9,1% balsu, "Jaunā vienotība" - ar 8,3% balsu.

Aptaujas rezultāti liecina, ka "Saskaņa" uzvarējusi Rīgas un Latgales vēlēšanu apgabalā, Vidzemes vēlēšanu apgabalā līdere ir JKP, bet Kurzemes un Zemgales vēlēšanu apgabalos uzvarējusi partija "KPV LV".

13. Saeimas vēlēšanu norise 790. vēlēšanu iecirknī Mārupes Kultūras namā.

Rīgā un ārpus tās cilvēki aktīvi turpina balsot par 13. Saeimu

Teju visos vēlēšanu apgabalos vairāk nekā 5% vēlētāju balsu ieguvušas septiņas partijas, savukārt Latgalē - astoņas, kuru vidū ir arī Latvijas Krievu savienība.

Saskaņā ar "Delfi" veikto aptauju, no Saeimā patlaban pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem 13.Saeimā netiktu Latvijas Reģionu apvienība un partija "No sirds Latvijai" - 5% latiņu šīs partijas nav sasniegušas nevienā vēlēšanu apgabalā.

Politiķi un sabiedrībā zināmi ļaudis 13. Saeimas vēlēšanās