foto: LETA
FOTO: tā izskatās par 207 tūkstošiem atjaunotā Kultūras ministrijas fasāde
Kultūras ministrijas ēkas atjaunotā fasāde.
Kultūra
2018. gada 5. oktobris, 18:14

FOTO: tā izskatās par 207 tūkstošiem atjaunotā Kultūras ministrijas fasāde

Jauns.lv / LETA

Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 11a, šodien plkst.11 norisinājās svinīga ceremonija, kurā tika atklāta Kultūras ministrijas (KM) ēkas atjaunotā fasāde, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāve Inta Plūmiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kultūras ministrijas ēka ieguvusi jaunu skatu

gallery icon
17

Vienlaikus ar ministrijas ēkas fasādi atjaunotas ārējās uzejas kāpnes un nojume, kā arī restaurēti logi. Kultūras ministrijas fasādes atjaunošana sakrīt ar nama 145 gadu jubileju - tagad tas ir atguvis sākotnējo spozmi, kādu to bija iecerējis šīs ēkas autors, viens no Rīgas ievērojamākajiem 19.gadsimta arhitektiem Heinrihs Šēls.

207 405 eiro vērtos atjaunošanas darbus būvnieks SIA "Celtiks" sāka šī gada martā. Veicot renovāciju atjaunota ēkas vēsturiskā fasādes krāsa (dzeltenīgs smilšu tonis), kāda tā bija Latvijas pirmās brīvvalsts laikā, kad ēkā atradās ārlietu ministru rezidences, kā arī izveidots ēkas fasādes apgaismojums.

KM ēka ir iekļauta aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā kā vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, kas atrodas UNESCO Pasaules kultūras mantojuma "Rīgas vēsturiskais centrs" daļā.

Kultūras ministrijas fasādes atjaunošana ir viens no VNĪ uzsāktajā programmā "100 adreses Latvijas simtgadei" iekļautajiem projektiem. Kopumā VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus 135 miljonu eiro apmērā.