foto: Ieva Leiniša/LETA
Dzīres Kuldīgā, pozitīvā Salacgrīva un opera Jēkabpilī: ko darīt 21. un 22. jūlijā?
Dziedātāji Intars Busulis un Laima Vaikule aicina uz festivālu „Laima Rendezvous Jūrmala”.
Kultūra
2018. gada 21. jūlijs, 08:43

Dzīres Kuldīgā, pozitīvā Salacgrīva un opera Jēkabpilī: ko darīt 21. un 22. jūlijā?

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Šajā nedēļas nogalē pilsētās un novados turpina svinēt pilsētu svētkus. vieni no vērienīgākajām un krāšņākajām būs Dzīres Kuldīgā. Neatpaliks arī Cēsu 812. dzimšanas dienas svinību vēriens. Savus svētkus svinēs arī Balvos, Mazsalacā, Līvānos, Krāslavā un Jumpravā.

Visvērienīgākais šīsvasaras festivāls, protams, notiks Salacgrīvā, jo klāt kārtējais „Positivus”. Bet ir arī citi festivāli - Sklandraušu svētki Dundagā, „Laima Rendevous Jūrmala” Dzintaru koncertzālē, Operas dienas Jēkabpilī un Mālēdiena festivāls Vaidavas ezera krastā. Pastaigu un romantikas cienītājus Goran Gora gaidīs Daugavas muzejā, Berlīnes lāči – Doma laukumā, bet augstuma un skaistu skatu mīļus sagaidīs Aizputes ūdenstornis. Un vēl:

Sestdien, 21. jūlijā: Rīgā: koncerts „Tilti - starp kontinentiem” Vecajā Ģertrūdes baznīcā; jaunatnes cirka festivāls „Brīnumu pilna pasaule” Lucavsalā.

Ārpus Rīgas: atpūtas vakars „Džezs & Kokteiļi” ar Ievu Kerēvicu Mālpils muižā; Latgales ērģeļu dienas Nautrēnu katoļu baznīcā; pārgājiens „Kopā ar vasaru” Carnikavā; Melleņu lasīšanas čempionāts Jūrmalciemā; veloekskursija „Prāta Vētras ceļš no skolas aktu zāles līdz arēnai” Jelgavā; Zāles pļāvēju svētki „Sienāzis” Baldonē; starptautiskais džeza festivāls Saulkrastos; mūzikas festivāla „Vivat Curlandia!” koncerti Bauskas pilī; Cirks uz ledus Liepājā; Mis un Misters šovs Rēzeknē; kubiešu dziedātāja El Nenes koncerts Ēdoles pilī; mūzikas un mākslas festivāls „Zaļais stars” Pāvilostā.

Svētdien, 22. jūlijā: Rīgā: pasaku lasīšanas svētki bērniem kultūras pilī „Ziemeļblāzma”; jaunatnes cirka festivāls „Brīnumu pilna pasaule” Lucavsalā.

Ārpus Rīgas: Latgales ērģeļu dienas Preiļu katoļu baznīcā; mūzikls jauniešiem „Brīnumputns” un Cirks uz ledus Liepājā; Mākslas pikniks Lūznavas muižā; cirka izrāde „Brīnumu pilna pasaule” Salaspilī; joku luga „No saldenās pudeles” Saulkrastos; džeza koncerts Ungurmuižā.

Nākamā lapa: 1. Dzīres Kuldīgā