foto: LETA
Politiskais migrants Nr.1: Romāns Mežeckis sabijis jau piecās partijās un nu pieslienas "Saskaņai"
Saeimas deputāts Romāns Mežeckis.
Politika
2018. gada 23. jūnijs, 13:10

Politiskais migrants Nr.1: Romāns Mežeckis sabijis jau piecās partijās un nu pieslienas "Saskaņai"

Jauns.lv

Tā dēvētie "pārbēdzēji" pirms vēlēšanām nav nekas jauns, taču politiķis Romāns Mežeckis, šķiet, uzskatāms migrēšanas paraugu pat gājputniem. Mežecka karjera politikā ir ļoti sena, un esošās Saeimas sastāvā viņš parlamentā tika caur Ingunas Sudrabas partiju "No sirds Latvijai". To Mežeckis pameta, kļūdams par bezpartejisko deputātu, taču tagad ir jau nolūkojis citu spēku, caur kuru cer atkal tikt ievēlēts, proti, "Saskaņu".

Piesliešanās "Saskaņai" ir tikai pēdējie notikumi. Mežecka gājputna gaitas iezīmē to, ka viņam vispār nav nekādas politiskās konsekvences. 

6. Saeimas vēlēšanās Mežeckis kandidēja no partijas "Saimnieks". Nākamajās - 7. Saeimas - vēlēšanās jau no "Jaunās partijas". 2005.gada Rīgas Domes vēlēšanās Mežcekis bija Aināra Šlesera spēkā "Latvijas Pirmā partija" un kandidēja no tās. 2013.gada pašvaldību vēlēšanās Mežecka izvēle jau bija Zaļo un zemnieku savienība, no kuras viņš arī tika ievēlēts Jūrmalas domē. 2014.gada 12. Saeimas vēlēšanās šis pats cilvēks tika parlamentā no partijas "No sirds Latvijai". Visbeidzot šogad Romāns Mežeckis pieslējies "Saskaņai".

Nils Ušakovs Mežecka "ierašanos" nodēvējis par "jaunu politiķi startam Rīgā". Tādējādi  Rīgas vadošais sastāvs patlaban ir Dombrovskis, Jānis Urbanovičs, Klementjevs, Papule, Sergejs Potapkins, Ločmele-Ļuņova, Švecova un Mežeckis. Kā paziņoja Ušakovs, vēlēšanu apgabalu vadošais piecinieks mainīts netiks.

Milzīgi parādi un nulle uzkrājumu

foto: Ekrānuzņēmums no VID mājaslapas

Jau pirms četriem gadiem "Delna" vēstīja, ka Romāna Mežecka parādsaistības par 2013.gadu, balotējoties 2014.gadā, bija sasniegušas pusmiljonu eiro. Mežecka parādi turpinājuši tikai augšupejošu līkni jau no 2006.gada. Dažus gadus pirms tam viņam bija arī uzkrājumi, taču nu jau vairākus gadus tādu nav vispār (vai varbūt netiek norādīti deklarācijās?). LTV "Panorāma" piektdien vēstīja, ka Mežecka parādaistības jau pārsniedz pusmiljonu, taču par uzkrājumiem ziņu nav.  Deklarācijā par pērno gadu deputāts norādījis, ka viņa īpašumā ir viens auto - 2000.gada izlaiduma "Audi", kā arī trīs dzīvokļi Rīgā un divi zemes gabali Latvijā ar kādu kopīpašumā. Mežeckis norādījis, ka ir šķīries. Viņa bijusī sieva ir pašreizējā Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule-Pēterse, ar kuru viņš precējās 1987.gadā.