foto: Ieva Lūka/LETA
Tomsons: "Ģimenes ārsti ar Veselības ministriju karo jau gadiem"
Latvijas Radio žurnālists Aidis Tomsons.
Sabiedrība
2018. gada 14. maijs, 15:48

Tomsons: "Ģimenes ārsti ar Veselības ministriju karo jau gadiem"

TV24

“Man šķiet interesanti, kas ir bijis tas iemesls, kāpēc starp ģimenes ārstiem un Veselības ministriju – ne tikai ar šo ministru – veidojas ļoti atklāts konflikts. Ģimenes ārsti ar ministriju praktiski visu laiku karo,” žurnālists Aidis Tomsons sacīja RīgaTV 24 raidījumā "TOP5", komentējot ziņu, ka ģimenes ārsti prasa premjera Māra Kučinska (ZZS) un veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) atvainošanos par pārmetumiem ārstiem, kas izskanējuši e-veselības ieviešanas gaitā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tomsons uzskata, ka abām pusēm ir labi argumenti, tomēr neveidojas kompromiss. “Argumenti viņiem, protams, ir, un tie neapšaubāmi ir vērā ņemami. Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka arī ministrijai ir savi argumenti, kuri nav miskastē metami. Es baidos, ka te katrs ieņem savu pozu un tad nu saka, ko domā,” norādīja žurnālists.

Tomsons sacīja, ka abām pusēm jāstrādā kopā, lai risinātu problēmas (t.sk. e-veselībā): “Savas prasības un pamatojums daudzām lietām ir, stāsts par e-veselību, piemēram, patiešām ir karikatūrisks. Jautājums ir, ko mēs ar to iesākam. Es vēlētos, lai gan viena, gan otra puse panāk pretī un cenšas secināt – domājam, ko darīt kopā, nevis karojam un prasām viens otram atvainošanos!”