"Tas izklausās pēc viltus ziņas"  - Ilga Kreituse par "Vienotības" niecīgo reitingu, kas mazliet aug
Ilga Kreituse.
Politika
2018. gada 9. aprīlis, 12:11

"Tas izklausās pēc viltus ziņas" - Ilga Kreituse par "Vienotības" niecīgo reitingu, kas mazliet aug

TV24

"Es gribētu teikt, ka virsraksts ""Vienotībai" pieaudzis reitings" ļoti pretendē uz viltus ziņas formu. Es atvainojos, reitings ir pieaudzis par 0,3%, un "Vienotība" šobrīd ar šo procentu, kāds viņai ir, parlamentā ievēlēta netiek. Tā kā – ir pieaudzis, bet! Te ir tas Godmaņa lielais "bet", kas kādreiz bija," profesore Ilga Kreituse sacīja RīgaTV 24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kreituse kritizēja ziņu par izmaiņām “Vienotības” reitingos. Viņasprāt, reitinga pieauguma nozīme ir pārspīlēta. “It kā parāda “”Vienotībai” pieaudzis reitings”, un tagad visiem būtu jāpriecājas, jāskatās uz šo politisko spēku, jo izlīdis kaut kas ļoti liels un pozitīvs. It īpaši, ja skatāmies uz OIK, uz Ašeradena kunga visām peripetijām, atceroties, ka Ašeradena kungs ir partijas priekšsēdētājs un tamlīdzīgi,” norādīja Kreituse.

Viņa sacīja, ka kopumā situācija ap “Vienotību” joprojām ir ļoti neskaidra, īpaši saistībā ar partijas biedru sarakstu: “Par “Vienotību” ir ļoti interesanti. Pieci aizgāja, veidoja “Par!”. Četri izstājās, viens Amerikā. Kur tie četri tagad ir? Frakcijā viņi ir, bet kur viņi ir pēc partejiskās piederības? Kādreiz mēs smējāmies “bezpartejiskais boļševiks”, tagad laikam jāsaka “bezpartejiskais “Vienotības” biedrs” vai kā… ”

Kreituse arī norādīja, ka deputātu mēģinājumi pirms vēlēšanām mainīt partejisko piederību, ir savādi. “Šī Saeimas deputātu vēlme pirms vēlēšanām atrast to vietiņu, kur iespraukties, ir kļuvusi ļoti savdabīga. Atkal būs Latvijā kā pasaulē, tikai nedaudz savādāk,” noteica Kreituse.