foto: Ieva Leiniša/LETA, Ieva Makare/LETA
Rīgas domes sēdē iet karsti: deputāti grib iziet ārā izkauties
(No kreisās) Aleksejs Rosļikovs (S) un Sandis Riekstiņš (JKP) bija gatavi pat izvicināt dūres.
Sabiedrība
2018. gada 28. februāris, 20:58

Rīgas domes sēdē iet karsti: deputāti grib iziet ārā izkauties

Kasjauns.lv / LETA

Trešdienas vakarā turpinoties Rīgas domes ārkārtas sēdei, nesaskaņas starp dažiem deputātiem raisīja deputāta Oskara Putniņa uz mirkli pazudusī reģistrācijas karte.

Putniņš sēdes laikā paziņoja, ka viņam, iespējams, nozagta reģistrācijas karte. Viņš sacīja, ka "nupat karte bija uz galda, bet tagad pazudusi". Pēc šī paziņojuma domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) lūdza sagatavot Putniņam rezerves kartīti.

Īsu brīdi vēlāk starp deputātu Alekseju Rosļikovu (S) un Sandi Riekstiņu (JKP) izcēlās asas diskusijas, kuru laikā Riekstiņš aicināja Rosļikovu "iziet ārā" un noskaidrot attiecības ārpus sēžu zāles.

Kā vēlāk pastāstīja Riekstiņš, viņš esot devies izmest atkritumus un uz ūdens aparāta pamanījis stāvam Putniņa pazudušo karti. Tajā brīdī garām esot gājis Rosļikovs un apvainojis Riekstiņu kartes nozagšanā. "Viņš mani sauc par zagli," sašutumu pauda Riekstiņš.

Kā ziņots, Rīgas domes ārkārtas sēdē trešdienas vakarā turpinās strīdi par pēkšņi rosinātajām izmaiņām pašvaldības nolikumā, kas paredz domes sēdēs deputātiem ļaut ziņotājiem uzdot ne vairāk kā trīs jautājumus un paņemt tikai vienu pārtraukumu. Opozīcijas pārstāvji uzskata, ka šie priekšlikumi ierobežos deputātu vārda brīvību.