Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālistus ēnos 34 jaunieši no dažādām Latvijas skolām
foto: LETA
Rīgas domes ēka.
Runā Rīga

Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālistus ēnos 34 jaunieši no dažādām Latvijas skolām

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Trešdien, 14. februārī, visā Latvijā norisināsies starptautiskā „Ēnu diena”, un piekto gadu pēc kārtas tajā piedalās arī Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālisti, kurus šogad ēnos 33 jaunieši no dažādām Latvijas skolām.

Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālistus ēnos...

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas un Vidi degradējošu būvju komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs jauniešus iepazīstinās ar politiķa ikdienu un savu darba pieredzi.

Ar arhitekta profesiju skolēnus iepazīstinās Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja Arta Goldberga, bet ar mākslinieka/dizainera - departamenta projektu vadītāja Dace Baidekalne.

Par sabiedrisko attiecību speciālista ikdienu pastāstīs departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Gailīte, bet par fotogrāfa ikdienu vēstīs Gints Jankovskis. Referentes darba ikdienu skolēniem parādīs departamenta galvenā klientu speciāliste Eva Tīlika.

„Ēnu dienā” jaunieši apmeklēs ne tikai Rīgas domes Īpašumu departamentu, bet dosies uz Mežaparka Lielo estrādi, kur arhitekts Juris Poga prezentēs tās atjaunošanas gaitu.

Tiks apmeklēts arī Rīgas 84. vidusskolas sporta un aktīvās atpūtas laukums, kur izveidota viena no lielākajām aktivitāšu iespēju vietām Rīgā. Pēc tam jaunieši apskatīsies Āgenskalna tirgus ēku un tai pieguļošo teritoriju, un iepazīsies ar nekustamā īpašuma turpmākiem attīstības plāniem. Dienas noslēgumā katrs „ēnotājs” apmeklēs izvēlētā speciālista darba vietu un pārrunās sev interesējošos jautājums. „Ēnu diena” noslēgsies Rīgas domes ēkā, kur jauniešiem būs ekskursija un iespēja izzināt Rīgas pašvaldības darbību.