foto: Pexels.com
Policisti Madonā nakts vidū uz ielas atrod 3 gadus vecu bērniņu
112
2018. gada 6. februāris, 16:41

Policisti Madonā nakts vidū uz ielas atrod 3 gadus vecu bērniņu

Jauns.lv

3. februāra pusnaktī policisti patruļas laikā Madonā uz ielas atraduši trīs gadus vecu bērns, portāls Jauns.lv uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Likumsargi stāsta, ka darbinieki meitenīti aizveda uz tuvāko ārstniecības iestādi, kur tai tika veikta medicīniskā apsekošana. Par laimi, bērns nebija cietis, un tā dzīvībai briesmas nedraudēja. Pēc pulksten vieniem naktī Madonas policijas iecirknī ieradās 1987. gadā dzimusī bērna māte, kura bija alkoholisko dzērienu iespaidā.  

Pēc sākotnējās informācijas, vecākiem kopīgi lietojot alkoholisko dzērienus, sieviete nolēmusi doties pie nakts miera, pārģērbjot un noliekot gulēt arī meitu. Tad bērns ir pamodies, saģērbies un izrāpies pa logu. Likumsargi piebilst, ka meitene tika atrasta patālu no dzīvesvietas, kā arī laika apstākļiem atbilstoši apģērbta. Par notikušo paziņots bāriņtiesai. Zināms, ka bērna mātei konstatēts reibums – 1,25 promiles. 

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas policijas iecirkņa priekšnieks Gundars Trops norāda, ka šis bija atkārtots veiksmes stāsts: "Šis jau ir otrais gadījums, kad policijas darbinieki atrod bērnu, kurš atstāts bez vecāku uzraudzības. Pagājušajā nedēļā darbinieki pamanīja aptuveni sešus gadus vecu bērnu, kurš viens pats atradās spēļu laukumā. Tas veiksmīgi tika nodots vecākiem. Jāsaka tā, ka bērni ir un paliek vecāku atbildība."

Valsts policijas aicina arī pārējos nepalikt vienaldzīgiem un ziņot par gadījumiem, kad bērni atstāti bez vecāku uzraudzības. 
 

Tēmas