foto: Bezvests.lv
Brīvprātīgie no Latvijas līcī Tallinā meklē otro mēnesi pazudušo somu politiķi
112
2018. gada 10. janvāris, 22:57

Brīvprātīgie no Latvijas līcī Tallinā meklē otro mēnesi pazudušo somu politiķi

Kasjauns.lv

Brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" devusies uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu meklēt 24. novembrī bezvēsts pazudušo somu politiķi un arodbiedrību pārstāvi Āri Sārilamu, kurš, kā uzskata policija, visticamāk, noslīcis jūrā.

Brīvprātīgie norāda, ka policijas rīcībā esošā informācija liecina - vīrietis 2017. gada novembra vakarā, visticamāk, iekritis ūdenī. Videonovērošanas kamerās esot skaidri redzams, kā viņš nepārliecinošā gaitā iet pa ielu. "Vieta, kur, kā uzskatām, Āri iekrita ūdenī, ir ārpus videonovērošanas kameru zonām. Ierakstos redzams, kā ap plkst.23 mierīgajā jūrā parādās viļņi," igauņu portālam "Delfi" skaidroja policijā. 

foto: Bezvests.lv

Līdz šim vīrieša mirstīgās atliekas meklēja vietējā policija un somu brīvprātīgie, taču bez ievērojamiem panākumiem.

Zināms, ka nākamajā dienā pēc pazušanas viņam bija paredzēta arodbiedrības sanāksme, taču vīrietis tajā neieradās. Tāpat viņš neatgriezās viesnīcā, kur aizvien atrodas viņa bagāža. 

Politiķa draugs Tero Niskanens stāstījis, ka Sārilamms ir labi pazīstams somu pilsētā Pori, kur esot cienīts arodbiedrību darbonis un partiju aktīvists. Viņa plašais draugu loks ļoti pārdzīvojot vīrieša pazušanu. 

Trešdien, 10. janvārī, meklēšanas darbos iesaistījās arī "Bezvests.lv" brīvprātīgie no Latvijas, kuri no paša rīta līdz tumsai pārmeklēja Admiralitātes kanālu, kur vīrietis varētu būt pazudis, taču pagaidām bez ievērojamiem rezultātiem. Meklēšanas darbi turpināsies arī ceturtdien, 11. janvārī. 

foto: Bezvests.lv