foto: LETA
Prokuratūrai jāveic pārbaude par "oligarhu lietas" izmeklēšanas darba kvalitāti, saka Sudraba
Inguna Sudraba.
Politika
2017. gada 18. decembris, 18:36

Prokuratūrai jāveic pārbaude par "oligarhu lietas" izmeklēšanas darba kvalitāti, saka Sudraba

LETA

Prokuratūrai jāveic pārbaude par "oligarhu lietas" izmeklēšanas darba kvalitāti, aģentūrai LETA paziņoja "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Attiecīgu aicinājumu komisijai vajadzētu paust savos secinājumos galaziņojumā, uzskata komisijas vadītāja.

Viens no komisijas uzdevumiem ir konstatēt, kas tika izdarīts nepareizi un kas netika izdarīts, piebilda politiķe. Taču viņa un pārējā komisija nav tiesībsargājošas institūcijas izmeklētāji, tāpēc ir būtiski, ka šajā jautājumā tiktu veikta prokuratūras pārbaude, skaidroja komisijas vadītāja.

Andris Šķēle, Aivars Lembergs un Viesturs Koziols viesojas "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā

Ekspolitiķis Andris Šķēle, Ventspils mērs Aivars Lembergs un Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols piedalās Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par ...

gallery icon
78

Taujāta, vai šodien notikusī arī "oligarhu lietas" kriminālprocesā iesaistīto personu un ekspolitiķa Andra Šķēles iztaujāšana ir nesusi nepieciešamo rezultātu, Sudraba atbildēja apstiprinoši, skaidrojot, ka visas izmeklēšanas komisijas sēdes sasniedz savu mērķi un ka kopējos secinājumus varēs izdarīt, kad komisijas galaziņojumā būs apkopota visa informācija.

Šodienas sanāksmē Sudraba kārtējo reizi varējusi pārliecināties, ka, spriežot tikai pēc publiskotajām sarunām, rodoties maldīgas priekšstats par konkrēto sarunas dalībnieku. Politiķe atsaucās uz iepriekšējā sēdē jurista Ivara Gulbja pausto domu, no kuras izriet, ka cilvēks, kurš ir telpā kopā ar ekspolitiķi Aināru Šleseru, ir spiests viņā klausīties. Kopīga saruna nenozīmē, ka viena cilvēka teikto var attiecināt uz sarunas dalībnieka rīcību, skaidroja komisijas vadītāja.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien iztaujāja Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij"), kā arī bijušo politiķi Andri Šķēli, uzņēmēju Viesturu Koziolu un bijušo AS "Diena" padomes vadītāju Aleksandru Tralmaku.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.