foto: kasjauns.lv
No režisora Valda Liepiņa baznīcā atvadās vairāki simti ļaužu
Zārku ar Valda Liepiņa mirstīgajām atliekām no baznīcas iznesa viņa kolēģi – Dailes teātra aktieri.
Sabiedrība
2017. gada 12. decembris, 13:30

No režisora Valda Liepiņa baznīcā atvadās vairāki simti ļaužu

Kasjauns.lv

Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā šorīt no režisora un aktiera Valda Liepiņa atvadīties ieradās viņa ģimene, kolēģi aktieri un talanta cienītāji. Sirsnīgā atvadu ceremonijā atvadu runu teica mācītājs Krists Kalniņš. Daudzi atvadu ceremonijas dalībnieki raudāja.

Atvadas no aktiera un režisora Valda Liepiņa

Atvadas no aktiera un režisora Valda Liepiņa

gallery icon

Valdis Liepiņš dzima 1966. gada 16.augustā Siguldā, bet aizsaulē devās 4. decembra pēcpusdienā.  Pēc kremēšanas Valda Liepiņa atdusas vieta būs viņa dzimtajā Siguldā.
Ceremoniju, kurā ikviens skatuves mākslinieka talanta cienītājs varēja ierasties baznīcā un atvadīties no Valda Liepiņa, organizēja aktiera un režisora kādreizējās darbavietas – Dailes teātra – kolektīvs.


Bēru organizēšanai muzikālās izrādes "Tobāgo!" kolēģi savstarpēji izlēma ziedot personīgos līdzekļus, savā starpā izplatot aicinājumus finansiāli atbalstīt Valda meitu Alīnu. Aktieri ir satriekti par Valda Liepiņa pēkšņo nāvi, un tagad viens otru morāli atbalsta lielajās skumjās. 


Valdim Liepiņam radošajos plānos bija ne tikai spēlēšana "Tobāgo!" izrādēs, kas nākamgad turpinās priecēt daudzviet Latvijā, bet drīzumā bija iecerēts arī sākt darbu pie aktrises Olgas Dreģes 80. jubilejas koncerta režijas. 


Pēc vairāku gadu pārtraukuma, kurā Valdi Liepiņu nomāca smaga depresija, viņš bija veiksmīgi atgriezies arī filmu ieskaņošanas jomā.