Godmaņi, Jurkāne un citas prominences novērtē izrādi "Mežapīle". FOTO
"Mežapīle" pirmizrādi apmeklēja arī daudzi jo daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis, un publika bija patiesā sajūsmā.
Kultūra
2016. gada 22. aprīlis, 15:04

Godmaņi, Jurkāne un citas prominences novērtē izrādi "Mežapīle". FOTO

Jauns.lv

21. aprīlī Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvoja jauniestudējums „Mežapīle”. Tās pirmizrādi apmeklēja arī daudzi jo daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis, un publika bija stāvā sajūsmā! Pat komponists Raimonds Pauls atzina, ka izrāde „Mežapīle” ir ģeniāla.

Ceturtdien, 21. aprīlī, Latvijas Nacionālajā teātrī publikas vērtējumam tika nodota režisora Elmāra Seņkova jaunākā izrāde „Mežapīle”, kurā piedalās krāšņa talantīgu aktieru plejāde – Maija Doveika, Gundars Grasbergs, Ivars Kļavinskis, Ivars Puga, Sanita Pušpure, Juris Lisners, Ināra Slucka, Juris Hiršs un Uldis Anže. Sveikt Maiju Doveiku bija ieradušies gan viņas vecāki, gan māsīca, gan arī mīļotais vīrietis uzņēmējs Mārtiņš Bute.

Pirmizrādi apmeklēja gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni, gan daudzi citi prominenti un slaveni viesi, tostarp Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors, komponists Zigmars Liepiņš, Maestro Raimonds Pauls ar kundzi Lanu Paulu, ekspremjers Ivars Godmanis ar kundzi Ilzi Pētersoni-Godmani, bijusī pirmā lēdija Lilita Zatlere un daudzi citi. Novērtēt kolēģu veikumu bija ieradušies arī vairāki aktieri no Dailes teātra, piemēram, Olga Dreģe, Sarmīte Rubule un Aija Dzērve.

Izrādē skatuves mākslinieki demonstrēja varenu meistarību, un pēc pirmizrādes noskatīšanās smeldzīgo Henrika Ibsena stāstu par to, cik traģiski var izvērsties dzīve, klajā nākot nežēlīgai patiesībai, lielākā daļa apmeklētāju novērtēja kā izcilu un ģeniālu. Apmierināti bija arī eksprezidents Guntis Ulmanis un Maestro Raimonds Pauls.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša, publicitātes foto (Kristaps Kalns)